Naslovnica Šport V Planici se končujejo priprave na bližnje svetovno prvenstvo v poletih

V Planici se končujejo priprave na bližnje svetovno prvenstvo v poletih

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se sedmo svetovno prvenstvo v dolini pod Poncami in točno teden dni pred preizkusom letalnice so svoje poglede predstavili glavni odgovorni za brezhibno organizacijo svetovnega prvenstva, ki bo prvič na sporedu že meseca decembra.

V Planici se končujejo priprave na bližnje svetovno prvenstvo v poletihPlanica včeraj, še pred pričetkom sneženja (foto: FB Nordijski center Planica)

 

Kljub letos zelo zapletenim zdravstvenim razmeram se 11. decembra se v Planici začenja Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Zato so predstavniki organizacijskega odbora pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili dogodek in pa tudi vse težave, ki so jih morali prebroditi. Zato se je Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije in OK Planica, najprej zahvalil Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

FIS je namreč svetovno prvenstvo prestavila na decembrski termin, kar je bila tudi želja slovenskih gostiteljev SP. »Dejstvo je, da bo prvenstvo organizirano z najmanjšim možnim številom ljudi in to predvsem s tistimi, ki so nujno potrebni za organizacijo, upoštevajoč vse najstrožje preventivne ukrepe za preprečevanje okužb v času, ki nas obkroža. Vsi ukrepi, ki so pred nami, pomenijo, da bomo letos Planico gledali brez gledalcev ,« je še dejal Smrekar.

S prestavitvijo z marčevskega na decembrski termin so se organizatorji izognili tudi klasičnim težavam s spomladanskim kopnenjem snega. Glede na trenutne razmere po Sloveniji bo snega tokrat zagotovo dovolj. Sicer bodo na največji planiški skakalnici na tem SP vse tekme na sporedu pozno popoldan, tako da bodo športniki tekmovali pod začasno postavljeno umetno razsvetljavo.

Glede obiska gledalcev pa so organizatorji sicer pripravili omejeno ‘drive-in’ verzijo, po kateri bi lahko v zaprtih osebnih vozilih s parkirišč ljubitelji skokov opazovali celotno dogajanje. Vsaj zaenkrat pa naj bi bilo tudi to neizvedljivo, če se določeni aktulani proti-koronski ukrepi ne bodo omilili. Sicer pa vse tekmovalce in člane ekip čakajo testiranja ter življenje v ‘mehurčku’, preventivnih mer pa bo deležnih tudi 440 oseb organizacijske ekipe.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.