Naslovnica Gospodarstvo V piranski občini so lani dosegli pred-koronski obisk

V piranski občini so lani dosegli pred-koronski obisk

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz občine Piran, ki je turističnemu gospodarstvu najbolj zapisana občina v državi, prihajajo pozitivni zaključni podatki o lanski realizaciji. V Portorožu in Piranu lani so našteli več kot 1,83 milijona turističnih nočitev, kar je le za 1 % manj kot v rekordnem letu 2019, ki je bilo obenem zadnje leto pred izbruhom pandemije koronavirusa.
V piranski občini so lani dosegli pred-koronski obisk

Osrednji piranski Tartinijev trg s pogledom na stolnico (foto: SJ)

Turistično združenje Portorož (TZP) je objavilo številke o uspešnosti turističnega gospodarstva v občini Piran za leto 2022. Lani so tako našteli 1.830.808 prenočitev, kar je v primerjavi z letom 2021 za 19 % več, v primerjavi z letom 2019 pa le za 1 % manj. Tujci so lani ponovno ustvarili skoraj dve tretjini (58 %) vseh nočitev, s čemer se je trend (po letu 2021, ko so ‘kraljevali’ slovenski turistični boni), spet obrnil v prid gostov iz tujine.

»V preteklem letu je TZP v okviru oglaševalske kampanje ‘Mi smo tu’, ki je potekala na sedmih trgih, lansiralo destinacijski nezamenljivi žeton (NFT). S tem je Portorož & Piran postal prva slovenska lokalna turistična destinacija s svojim nezamenljivim žetonom. Med drugim so o Portorožu & Piranu poročali Lonely Planet, The Guardian, Euronews, Oggi, Vanity Fair Italia, Donna Moderna, Bild der Frau in Kleine Zeitung.

TZP je poleg predstavitev na bližnjih trgih v vlogi koordinatorja sodelovalo tudi pri uspešni predstavitvi makroregije Mediteranska in Kraška Slovenija na razstavi EXPO Dubaj,« so pojasnili s TZP, kjer so glede številk upoštevali podatke spletne strani ttaksa.si. Spomnili pa so še na najodmevnejši lanski dogodek, ko je Portorož gostil 29. evropsko srečanje lastnikov motociklov prestižne znamke Harley-Davidson, našteli pa so približno 47.000 obiskovalcev.

Tudi na spletnem mestu www.portoroz.si so lani dosegli rekordno število obiskov, in sicer 1,26 milijona, kar je preko 20 % več kot predlani. Med najbolj obiskanimi vsebinami so bila doživetja, koledar prireditev in spletne kamere, na spletnem mestu pa je pričel delovati tudi nov rezervacijski sistem, prek katerega je možna spletna rezervacija nočitev in doživetij v celotni piranski občini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.