Naslovnica Kronika V Novem mestu so pogrešanemu rešili življenje, v Preboldu ga še iščejo

V Novem mestu so pogrešanemu rešili življenje, v Preboldu ga še iščejo

Avtor: Spletno Uredništvo
Novomeški policisti so predvčerajšnjim ob pomoči posadke Letalske policijske enote še pravočasno našli pogrešanega moškega, ki je bil že močno podhlajen. V Preboldu pa od včeraj pogrešajo 70-letnega oskrbovanca Doma upokojencev, ki je odšel neznano kam.
V Novem mestu so pogrešanemu rešili življenje, v Preboldu ga še iščejo

Najdba izginulega sredi gozda na ekranu termične kamere Letalske policijske enote (foto: policija.si)

Policiste Policijske postaje Novo mesto so v ponedeljek (14. marca), nekaj pred 14. uro na pomoč poklicali sorodniki moškega, ki ima zdravstvene težave in je pomanjkljivo oblečen izginil v bližnji v gozd. Sorodniki so ga takoj poskusili najti, a jim to ni uspelo in zato so poklicali Policijo. Policisti so se takoj odzvali, pregledali so bližnjo okolico in iskanju priključil tudi službenega psa z vodnikom.

Ker je bilo zaradi nizkih temperatur in za zimski čas neprimernih oblačil ogroženo tudi življenje pogrešanega, so za pomoč pri pregledu širšega in obenem zelo zahtevnega območja takoj zaprosili tudi Letalsko policijsko enoto. To se je izkazalo za ključno, saj je posadka policijskega helikopterja s pomočjo toplotne kamere kmalu našla izginulega in nato policiste usmerila do njega.

»Ko so se mu približali, je ta ponovno poskušal pobegniti, vendar ga je policist uspel zadržati do prihoda reševalcev. Zdravnica je ugotovila, da je bil moški podhlajen, med tavanjem po gozdu pa je utrpel več opraskanin. Po nudenju prve pomoči so moškega odpeljali v bolnišnico in mu zagotovili ustrezno zdravniško oskrbo,« so med drugim pojasnili v sporočilu za javnost novomeške Policije.

Včeraj (torek, 15. marca) pa je v Preboldu izginil 70-letni Rafael Štajner, oskrbovanec lokalnega Doma upokojencev. Pogrešani je visok približno 174 cm in je močnejše postave. Ko so ga okrog 14. ure nazadnje videli, je bil oblečen v sive hlače in temno modro jakno, pri sebi pa je imel tudi večjo modro vrečo. Vse, ki bi vedeli kaj več o njem, seveda prosijo, naj to Policiji čim prej sporočijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.