Naslovnica Gospodarstvo V letu 2023 z Brnika več letov za Dubaj, Istanbul in Atene

V letu 2023 z Brnika več letov za Dubaj, Istanbul in Atene

Avtor: Spletno Uredništvo
Največje slovensko mednarodno letališče na Brniku bo v kratkem razširilo svojo ponudbo letov. Prva novost bodo vsakodnevni leti za Dubaj, februarja se bo povečalo število letov za Istanbul in v poletnem času tudi število linij za Atene, Frankfurt in München.
V letu 2023 z Brnika več letov za Dubaj, Istanbul in Atene

Število leto z Brnika spret počasi narašča (foto: fraport-slovenija.si)

Že prihodnji teden bo letalski prevoznik Flydubai razširil povezavo z Brnika v Združene arabske Emirate. Po novem bo v Dubaj potniški avion te družbe poletel prav vsak dan, medtem ko je doslej letel petkrat na teden. Flydubai je sicer nizko-stroškovno letalsko podjetje, svoje lete pa izvaja pod skupno oznako s prestižno družbo Emirates in tako svojim potnikom omogoča poceni dostop do enega najpomembnejših letalskih potniških terminalov na svetu.

Letališče Dubai International je namreč stična točka večine poletov med Evropo, Azijo in Avstralijo, pa tudi med turisti zelo priljubljenimi otočji Indijskega oceana. Poleg tega so pri Slovenski turistični organizaciji (STO) potrdili informacije podjetja Fraport, ki upravlja letališče Brnik, da bo v mesecu februarju turški prevoznik Turkish Airlines prvič doslej v zimski sezoni ponudil kar 12 tedenskih letov z Brnika za Istanbul.

Precej novosti se napoveduje tudi za poletno sezono. Od junija dalje bo tako z ljubljanskega letališča grški prevoznik Aegean Airlines dvakrat tedensko vozil v Atene. Povišanje števila letov z Brnika napoveduje večina prevoznikov, med katerimi so na Fraportu posebej omenili tri vsakodnevne lete v Frankfurt in dva dnevna leta v München, za katere bo poskrbela nemška Lufthansa.

Seveda naj bi bilo v letu 2023, predvsem v poletnih mesecih, z letališča Jožeta Pučnika, opazno več tudi čarterskih letov na klasične turistične destinacije (Grčija, Španija, Egipt, Turčija…) in pa tudi na malo manj klasične lokacije (Ferski otoki, Azori, latvijska prestolnica Riga…).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.