Naslovnica Šport V festivalu zamenjav vodij moštev F 1 morda tudi Susie Wolff

V festivalu zamenjav vodij moštev F 1 morda tudi Susie Wolff

Avtor: Spletno Uredništvo
V svetu Formule 1 se v zadnjih dneh zamenjave vodij moštev kar vrstijo, saj so nove šefe dobili pri Ferrariju, McLarenu in Alfa Romeo Sauberju. Nazadnje se je pojavila celo možnost, da bi žena vodja moštva Mercedesa Susie Wolff postala prevzela isto vlogo pri ekipi Williamsa, kjer prav tako potrebujejo novega šefa.
V festivalu zamenjav vodij moštev F 1 morda tudi Susie Wolff

Francoz Frederic Vasseur z elegantno novo ‘delovno obleko’ (foto: FB Scuderia Ferrari)

Odhod dolgoletnega vodje Ferrarija Italijana Mattie Binotta je v svetu Formule 1 povzročil  pravcati plaz kadrovskih zamenjav. Dolgo napovedano slovo Binotta je najprej pomenilo, da bo z zgodovinskega vidika najbolj prestižno moštvo Formule 1 potrebovalo novega vodjo. Pri rdečih iz Maranella so se nazadnje odločili, da bo to zahtevno nalogo prevzel Francoz Frederic Vasseur, ki je bil doslej vodja ekipe Alfa Romeo Sauber.

Nato je sledila vest, da bo prosto mesto pri Sauberju, ki prihodnje leto končuje sodelovanje z Alfa Romeom in nato prehaja na sodelovanje z Audijem, prevzel Nemec Andreas Seidl. Slednji je zato zapustil svoj položaj vodje ekipe pri moštvu McLaren. V angleškem moštvu so ustrezno nadomestilo našli hitro in kar v svojem taboru, tako da je napredovanje na višji položaj dobil Italijan Andrea Stella.

Že pred tem festivalom zamenjav pa je sodelovanje z ekipo Williamsa zaključil Nemec Jost Capito, ki je moštvo vodil zadnji dve leti. Ker je z njim odšel tudi tehnični direktor, Francoz Felix-Xavier Demaison, je tudi v vodstvu trenutno najslabše ekipe F 1 zazijala velika luknja. Takoj so se pojavila tudi imena možnih naslednikov, med katerimi pa je najbolj zanimivo ime morebitne naslednice.

Gospa Susie Wolff je namreč žena vodje moštva F 1 Mercedes Tota Wolffa, ki je bila do pred kratkim vodja moštva Venturi Racing v Formuli E. Potem pa je Angležinja po koncu sezone napovedala, da zapušča to ekipo, ki naj bi se spojila z Maseratijem, tako da trenutno ni zasedena. Zgodba o zakonskem paru, pri katerem bi bil vsak šef ene ekipe F1, bi bila za medije in za javnost vsekakor izjemno privlačna.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.