Naslovnica Gospodarstvo V Dubaju o inovativnih digitalnih tehnologijah

V Dubaju o inovativnih digitalnih tehnologijah

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija pripravlja nov gospodarski obisk Dubaja. Tokrat gre za področje naprednih digitalnih tehnologij, natančneje novih digitalnih tehnologij, ki bi lahko bile koristne v boju proti podnebnim spremembam.
V Dubaju o inovativnih digitalnih tehnologijah

Slovenski paviljon na razstavišču EXPO v Dubaju (foto: Spirit Slovenija)

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini in investicije v našo državo SPIRIT Slovenija tokrat pripravlja poslovni obisk Dubaja v Združenih arabskih emiratih (ZAE), ki bo na vrsti že naslednji teden. Slovenska gospodarska delegacija se bo v arabsko metropolo podala med 21. in 24. majem, obisk je namenjen področju naprednih digitalnih tehnologij, prijave pa so še možne.

Slovenska gospodarska ekspedicija se bo v Dubaju udeležila 2. dogodka v okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v slovenskem paviljonu v Expo City-u, nato bo obiskala Tehnološki park Sharjah, si ogledala poslovni center Vernewell ter se udeležila tehnološke konference ‘Seamless Middle East’ in dogodka ‘Digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe’.

»Dogodek bo namenjen tudi predstavitvi potenciala digitalnih inovacij in inovativnih metod za združevanje formalnih in neformalnih izobraževalnih procesov in orodij, povezanih s specifičnimi področji: kreativnostjo, kulturo, glasbo, igrifikacijo in socialnim mreženjem ter pametnimi mesti v okviru t. i. ‘Edutainment’ pristopa, ki bo predstavljal pomemben prispevek k COP28,« so še pojasnili s Spirit Slovenija.

Sicer pa so pri agenciji tokrat obisk ZAE organizirali skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) ter partnerji IAAI GloCha & Climate Chain Coalition, ZIT in World Metaverse Council.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.