Naslovnica Trendi Televizija Slovenija, dobrodelni teden in Pomežik soncu

Televizija Slovenija, dobrodelni teden in Pomežik soncu

Avtor: Spletno Uredništvo
Televizija Slovenija bo tudi letos sodelovala pri humanitarnemu programu Pomežik soncu, s katerim Zveza prijateljev mladine Slovenija omogoča preživljanje počitnic otrokom iz socialno ogroženih družin. TV Slovenija bo pomagala z zbiranjem prostovoljnih prispevkov v številnih oddajah med 22. in 28. majem.
Televizija Slovenija, dobrodelni teden in Pomežik soncu

Plakat 24. dobrodelne akcije Pomežik soncu (foto: MMC RTV Slovenija)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je potrdila, da bo Televizija Slovenija bo tudi letos sodelovala pri humanitarnemu projektu ‘Pomežik soncu’. Ta vseslovenska dobrodelna akcija vsako leto omogoči brezplačne počitnice najmanj 10.000 otrokom, katerih starši bi jim sicer težko privoščili brezskrbno poletje na kateri od izbranih domačih počitniških lokacij.

TV Slovenija bo letos pomagala zbirati prostovoljne prispevke v svojih najbolj priljubljenih oziroma najbolj gledanih oddajah ‘Tednik’, ‘Dobro jutro’, ‘Vem!’, ‘V petek zvečer’, ‘Male sive celice’, ‘Joker’, ‘Kaj dogaja?’ in ‘Nedeljsko popoldne’. »V dobrodelni akciji lahko v tednu med 22. in 28. majem sodelujete tudi vi. Darujete lahko 5 evrov s poslanim SMS-om s ključno besedo POMEZIK5 na 1919.

 Svoj poljuben prispevek lahko nakažete tudi na bančni račun Zveze prijateljev mladine Slovenija, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana. Številka računa, odprt pri NLB: SI56 0284 3026 4738 885, referenca SI00 245012, koda namena: CHAR, namen: POMEZIK SONCU,« so sporočili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija. Sicer RTV Slovenija redno sodeluje v humanitarnih in dobrodelnih akcijah.

Tako je lani prispevala svoj delež aktivnosti v humanitarnih akcijah za begunce iz Ukrajine, za slovenske gasilce po požaru na Krasu, ter pri akciji ‘Eno srce’, kjer je Zvezi prijateljev mladine Slovenije pomagala zbrati več kot 100.000 evrov. Zveza prijateljev mladine Slovenije pa je tudi organizator akcije ‘Pomežik soncu’. ‘Pomežik soncu’ bo letos na vrsti že 24-ič.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.