Naslovnica Gospodarstvo Usmerjene promocijske kampanje dajejo odlične rezultate

Usmerjene promocijske kampanje dajejo odlične rezultate

Avtor: Spletno Uredništvo
V občini Piran se lahko ponovno pohvalijo z zelo dobrim obiskom turistov. Tokrat so bile turistične kapacitete oblegane med zimskimi šolskimi počitnicami in sicer so zabeležili kar za 17 % več prenočitev v primerjavi z letom 2020. V naslednjih za letos predvidenih oglaševalskih kampanjah bodo nagovarjali predvsem tuje goste in se posvetili predvsem obdobjem pred in po glavni poletni turistični sezoni.
Usmerjene promocijske kampanje dajejo odlične rezultate

Prizor s področja kampanje glede aktivnosti na morskem zraku (foto: TZI/Nik Jarh)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so pojasnili, da so bili hoteli v občini Piran med pravkar zaključenimi šolskimi zimskimi počitnicami zelo dobro zasedeni. Od 19. februarja do 5. marca so tako obiskovalci ustvarili 32.000 hotelskih prenočitev, kar je 17 % več kot med zimskimi počitnicami leta 2020. Po pričakovanjih so sicer letos prevladovali so domači gosti, vseeno pa je bilo 28 % nočitev gostov iz tujine.

Zanimiv je podatek, da je bilo v primerjavi z letom 2020, ko so bile zimske počitnice na vrsti tik pred izbruhom pandemije, domačih nočitev letos kar za 80 % več, tujih pa 40 % manj. Da je bilo tako ima svoj del zaslug tudi TZP, kjer so februarja domače goste privabljali s posebno destinacijsko kampanjo, s katero so sporočali, da je na morju lepo tudi pozimi. V kampanji, ki je nagovarjala predvsem družine, so sodelovali tudi 4 lokalni turistični ponudniki.

Prek spletnih oglasov so tako dosegli več kot 1 milijon spletnih uporabnikov, pri čemer je vsak uporabnik oglase videl v povprečju 4,5 krat. Spletni oglas se je prikazal rekordnih 4.600.000 (4,6 milijona) krat, zabeležili pa so 4.900 klikov na oglas. Sedaj v TZI pripravljajo novo pomladno oglaševalsko akcijo, v kateri se bodo posvetili zanje najpomembnejšim tujim trgom – Avstriji, Nemčiji (s posebnim poudarkom na Bavarski), Italiji in Madžarski.

 »Oglaševanje bo potekalo predvsem v obdobju pred in po glavni poletni sezoni, izpostavljena pa bodo številna lokalna doživetja, predvsem tista na temo aktivnosti na svežem morskem zraku, zdravja in dobrega počutja ter kulinarike. Tudi letos računajo, da se bo v kampanji pridružilo več turističnih ponudnikov z destinacije. Lani se jih je vključilo kar šestnajst: tri večje hotelske verige in trinajst manjših ponudnikov,« so še pojasnili s TZI.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.