Naslovnica Šport Uroš Zorman po pričakovanjih prevzema krmilo reprezentance

Uroš Zorman po pričakovanjih prevzema krmilo reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je slovenska moška članska rokometna reprezentanca dobila novega selektorja. Po pričakovanjih bo našo selekcijo z državnim grbom odslej vodil bivši reprezentant Uroš Zorman.
Uroš Zorman po pričakovanjih prevzema krmilo reprezentance

Uroš Zorman je skoraj zagotovo najbolj primeren selektor za slovensko reprezentanco (foto: FB RZS)

Tri tedne po porazu proti Črni Gori in predčasnem slovesu slovenske moške članske rokometne reprezentance z Evropskega prvenstva je Slovenija dobila novega selektorja. Šveda jugoslovanskih korenin Ljubomirja Vranješa, ki je po tem bolečem porazu na EP odstopil, bo nasledil nekdanji slovenski reprezentant Uroš Zorman. Slednjega je včeraj na seji potrdilo predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS), kar je bilo tudi pričakovano.

Zorman je namreč rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco, bil pa je tudi njen kapetan in kasneje pomočnik zadnjih dveh selektorjev. Lani je kot trener prevzel ekipo trebanjskega Trima, sicer pa je največje uspehe Zorman kot igralec nanizal prav na klubskem nivoju –  kar štirikrat je bil evropski ter enkrat svetovni klubski prvak. Bil pa je tudi član slovenske reprezentance, ki je leta 2004 na domačem evropskem prvenstvu osvojila srebro.

“Ko pokliče slovenska reprezentanca, zame nikoli v življenju ni dvoma. Počaščen in vesel sem ponujene priložnosti. V kratkem se bom pogovoril z nekaterimi kandidati za strokovni štab. Časa ni veliko, zato se je potrebno čim hitreje začeti pripravljati na prihajajoče izzive. Zavedam se obveznosti na eni ter odgovornosti na drugi strani in dal bom vse od sebe, da se vrnemo med svetovno elito,« je povedal nov selektor Uroš Zorman.

Zorman bo takoj zavihal rokave, saj se že sredi marca pričenja nov ciklus kvalifikacij za nastop na prihodnjem svetovnem prvenstvu. Prva tekmica Slovenije bo Italija, s katero se bomo pomerili 16. in 19. marca. V tem dvoboju so naši absolutni favoriti, zato se bodo najbrž nato 13. in 16. aprila pomerili še s precej bolj zahtevnim nasprotnikom – Srbijo. Naslednje svetovno prvenstvo bosta sicer januarja 2023 skupaj gostili Švedska in Poljska.

Poleg ustoličenja novega selektorja članske izbrane vrste je predsedstvo RZS včeraj na mesto selektorja ženske mladinske reprezentance imenovalo Sebastjana Oblaka, na mesto selektorja mlajših kadetinj pa Boruta Hrena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.