Naslovnica Gospodarstvo Učinkovita industrijska strategija je ključ za prihodnost

Učinkovita industrijska strategija je ključ za prihodnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je te dni gostilo skupno delegacijo Komisije EU ter Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj. Obisk je potekal v okviru projekta ‘Pregled slovenske industrijske strategije za obdobje 2021–2030’, bil pa je pomemben zaradi strokovnosti in nevtralnosti tega zunanjega vpogleda. Če bi bilo v strategiji kaj hudo narobe, bi to ob preverjanju podatkov zagotovo tudi opazili.
Učinkovita industrijska strategija je ključ za prihodnost

Prizor z enega od sestankov med predstavniki OECD, Komisije EU in Republike Slovenije (foto: MGŠT)

Obisk delegacije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Komisije EU je bil posvečen analizi trenutne industrijske strategije v Republiki Sloveniji in pripravi izboljšav za bolj učinkovito izvajanje te strategije. Cilj obiska je bil podpreti prizadevanja Slovenije za doseganje višje dodane vrednosti znotraj gospodarstva, kar je izjemno pomembno za konkurenčnost države na globalni ravni.

»Da bi dobili čim boljši pregled nad trenutnim stanjem in potrebami Slovenije, so se predstavniki OECD in EK srečali s predstavniki kar 14 ministrstev in različnih izvajalskih institucij. Takšna široka zasedba je zagotovila celovit vpogled v slovensko industrijsko strategijo in njene strateške cilje ter omogočila  nabor predlogov, ki upoštevajo različne vidike razvoja industrije,« so pojasnili z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ).

Jasno je, da bo ustreznost slovenske industrijske strategije ključnega pomena za prihodnji napredek, stalnost in uspešnost celotnega slovenskega gospodarstva. Zato je zelo pomembno, da predstavniki OECD in Komisije EU niso imeli večjih pripomb, ampak so ob koncu obiska izrazili zadovoljstvo nad aktivnim sodelovanjem slovenske strani, predvsem glede izmenjave koristnih informacij in tudi glede visoke ravni konstruktivnega dialoga.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.