Naslovnica Gospodarstvo Turistično gospodarstvo v februarju na osmih poslovnih dogodkih v tujini

Turistično gospodarstvo v februarju na osmih poslovnih dogodkih v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko turistično gospodarstvo se bo v mesecu februarju predstavilo na sejmih Itinerando Padova, Vakantie Salon Bruselj, IMTM Tel Aviv, Holiday World Praga, F.re.e München in IFT Beograd, poleg tega pa bo Slovenska turistična organizacija v Italiji pripravila še dve posebni delavnici.

Turistično gospodarstvo v februarju na osmih poslovnih dogodkih v tujiniNa sejmu v Padovi je bil poleg navtničnega letos v ospredju predvsem cestni turizem (foto: itinerandoshow.it)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) se bo skupaj s slovenskim turističnim gospodarstvom v mesecu februarju predstavila na kar na osmih dogodkih v tujini. Prvi med njimi je že končan in sicer je šlo za ‘Itinerando Padova’. To je sejem, namenjen ‘izkustvenemu turizmu’, kjer so minuli konec tedna predstavljali in promovirali turizem v vseh njegovih nekonvencionalnih oblikah.

Naslednji je na sporedu Brussels Holiday Fair oziroma Vakantie Salon Bruselj (6.2.-9.2.), ki je najpomembnejši turistični sejem v Belgiji in ga uvrščajo tudi med največje v Evropi. Priljubljen tako med obiskovalci kot razstavljavci, saj ima jasno vizijo in strategijo, nudi pa veliko informacij za stroko in vse ostale obiskovalce. Nato bo prihodnji teden 11. in 12. februarja v izraelskem Tel Avivu napočil čas za sejem International Mediterranean Tourism Market (IMTM).

»Kot drugi mednarodni turistični sejmi, služi promociji incoming turizma, notranjega turizma in outgoing turizma, prav tako pa krepi sodelovanje med turističnimi organi v Izraelu in drugod po svetu. V letu 2020 bo svoja vrata odprl že 26. zaporedni IMTM,« pravijo na STO. Slovensko zastopstvo bo nato med 13. in 16. februarjem prisotno tudi na sejmu Holiday World Praga, najbrž pa bo še precej pomembnejši sejem F.re.e München (19.2.-23.2.).

Gre namreč za največji sejem za rekreacijo in prosti čas na Bavarskem. Prepoznaven je po temu, da dogajanje ni omejeno le na stojnice in razstavne prostore, ampak je razširjeno na zunanja prizorišča. Skoraj istočasno bo potekala tudi sejemska prireditev IFT Beograd (20.2.-23.2.). Beograjski sejem je največji tovrstni dogodek v JV Evropi in ima že več kot 40-letno zgodovino.

STO pa v bo februarju organizirala tudi dve delovni srečanji, delavnici oziroma ‘workshopa’ v Italiji in sicer 11. februarja v Veroni ter 12. febuarja v Benetkah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.