Naslovnica Šport Tudi življenje slovenskih kajakašev gre naprej

Tudi življenje slovenskih kajakašev gre naprej

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko so prostovoljci pomagali počistiti razdejan nacionalni kajakaški center za divjevodaše pri Tacnu, sta se zvrstili dve novici iz segmenta mirnih vod. Državni prvenstvo v sprintu na mirnih vodah je bilo preloženo za tri tedne, Žusterna pa v soboto gosti množično mednarodno regato mirnovodašev na morju.
Tudi življenje slovenskih kajakašev gre naprej

Prizorišče 34. mednarodne kajakaške regate Capris v Žusterni (foto: FB Kajakaši Žusterne)

S Kajakaške zveze Slovenije so se prisrčno zahvalili vsem, ki so po katastrofalni poplavi prejšnjega petka v Kajakaški centru Tacen prišli pomagat odstranit posledice uničujoče ujme. Ponedeljkove čistilno- delovne akcije so se udeležili številni kajakaši in kajakašice od najmlajših pa vse do veteranov, med katerimi so bili tudi dobitniki olimpijskih kolajn. Pomagali pa so tudi drugi – sosedje, prostovoljci, ostali športniki…

Življenje gre naprej, čeprav bodo v Tacnu, kjer so redno gostili tudi tekme za Svetovni pokal, najbrž morali kar celotno progo postaviti na novo. Teh težav sicer nimajo kajakaši na mirnih vodah, vseeno pa so morali prestaviti državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bi moralo biti po prvotnih načrtih na Bledu 2. in 3. septembra. Tam bodo namreč takrat gostili mednarodno preizkušnjo v triatlonu in očitno oboje naenkrat ni izvedljivo.

Na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije so zato objavili, da bo državno prvenstvo v spritnut na mirnih vodah sicer ostalo na blejski lokaciji, vendar bo na sporedu med 22. in 24. septembrom, torej tri tedne kasneje. Že ta konec tedna pa je na sporedu mednarodna regata kajakašev in kajakašic na mirnih vodah, ki poteka na morski gladini.

Kajak kanu klub Žusterna namreč v soboto 12. avgusta pripravlja že 34. po vrsti mednarodno kajakaško regato Capris in sicer v Centru vodnih športov Koper, ki se nahaja v Žusterni. Ta regata je sicer zelo priljubljena med mladimi kajakaši, zato je na njej vedno velika gneča.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.