Naslovnica Gospodarstvo Tudi v Izoli spet beležijo zelo dober obisk turistov iz tujine

Tudi v Izoli spet beležijo zelo dober obisk turistov iz tujine

Avtor: Spletno Uredništvo
Po objavi zelo dobrih številk piranskega turističnega gospodarstva so se oglasili tudi s sosednje izolske občine. Tudi zadnji podatki za Izolo so zelo pozitivni, saj celo presegajo realizacijo iz zadnjega predkoronskega leta 2019.
Tudi v Izoli spet beležijo zelo dober obisk turistov iz tujine

Pogled na Izolo z razgledne točke na Belvederju (foto: SJ)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so pravkar objavili sveženj novic in novosti, med katerimi so tudi podatki o turističnem obisku občine za letošnji mesecu julij. Številke so presenetljivo pozitivne, saj je bila presežena realizacija iz zadnjega predkoronskega leta 2019. »V tem mesecu se je za obisk Izole odločilo 28.229 gostov, ki so skupaj opravili 115.758 prenočitev. Povprečna doba bivanja je bila 4,1 dni.

V primerjavi s predkoronskim julijem leta 2019, so letos zabeležili 9% več prihodov in 4% več prenočitev, medtem ko so v obdobju od januarja do julija skupaj zabeležili 94.268 prihodov, ki so ustvarili 321.317 prenočitev. V primerjavi z letom 2019 to predstavlja kar 20% povečanje števila prihodov in 13% rast prenočitev. Povprečna doba bivanja v tem obdobju je bila 3,4 dni,« so sporočili s Turističnega združenja Izola.

Podobno kot v piranski občini so tudi v Izoli po dveh ‘koronskih’ letih julija zaznali opazno povečan prihod gostov iz tujine. Izteklo se je namreč obdobje unovčevanja slovenskih turističnih bonov, zato se je struktura gostov spremenila in se julija že močno približali deležu iz leta 2019, ko je bilo 52 % vseh gostov iz tujine. Sicer za skupno obdobje prvih 7 mesecev leta prednjačijo domači gosti, ki so ustvarili 62% vseh prihodov in 66% vseh prenočitev.

V mesecu juliju pa je bilo med gosti iz tujine največ nočitev čeških in nemških obiskovalcev, sledijo pa avstrijski, madžarski in slovaški gosti. Torej je tudi v izolski občini že skoraj vse po starem, le Italijanov je bilo julija opazno manj.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.