Naslovnica Gospodarstvo Tudi skodelica čaja v programu MGRT za celjski sejem

Tudi skodelica čaja v programu MGRT za celjski sejem

Avtor: Spletno Uredništvo

Še manj kot mesec dni nas loči do pričetka 51. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju. Na njemu bo sodelovalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki pripravlja pestro predstavitev aktivnosti celotnega ministrstva, izvajalskih institucij in organov v njegovi sestavi. Namen udeležbe ministrstva na MOS je celovita predstavitev programov in aktivnosti, ki jih izvaja ministrstvo skupaj s pertnerji, ter vzpostavitev komunikacije s podjetji.

 

pocivalsekMGRT bo verjetno še naprej pod okriljem dosedanjega ministra Zdravka Počivalška, lani pa je prejelo priznanje za poseben prispevek k sejmu MOS (foto: © WTO/ Cuika Foto)

 

Na 51. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, ki bo letos na sporedu od 11. do 16. septembra, bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) predstavilo programe, ki zajemajo samostojne dogodke vseh direktoratov, organov v njegovi sestavi in tudi povezanih izvajalskih institucij.

Šlo bo za različne teme, od kategorizacije nastanitvenih obratov, pomena standardov za podjetja in mednarodnega sodelovanja,  pa vse do ženskega podjetništva, iskanja kadrov v lesarstvu ter predstavitve napredka v dogovorih za razvoj poseameznih regij.

Ministrstvo bo skupaj z izvajalskimi institucijami izvedlo tudi dogodek ‘Podjetna Slovenija’, na katerem bodo predstavljen ugodne finančne spodbude državnih institucij in strukturnih skladov ter ostale koristne informacije za mikro, mala in srednje velika podjetja.

Razstavni prostor MGRT bo ponujal pester poslovni in turistični program, hkrati pa bo tam potekalo tudi poslovno stičišče namenjeno poslovnemu mreženju ter sestankom z ministrom na t.i. “Čaju z ministrom”, ki bo vsak dan ob 17. uri. Kot trenutno kaže s sestavo nove slovenske vlade, bo čaj najverjetneje pil kar dosedanji minister Zdravko Počivalšek. 

V neposredni bližini razstavnega prostora ministrstva bo tudi stojnica Urada za intelektualno lastnino, stojnica Slovenske poslovne točke-SPOT, stojnica »Podjetnost je ženskega spola« in razstava Direktorata za les z naslovom »Les za vse«, so še sporočili z MGRT.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.