Naslovnica Gospodarstvo Tudi sejem Electronica je končno prebolel koronavirus

Tudi sejem Electronica je končno prebolel koronavirus

Avtor: Spletno Uredništvo
Na mednarodnem sejmu Electronica, ki bo med 15. in 18. novembrom na sporedu v Münchnu, bo prisotnih tudi 15 slovenskih gospodarskih družb. Gre za sejem, ki velja za največji sejem s področja elektronike in elektrotehnike v Evropi, rdeča nit letošnje prireditve pa je ‘Spodbujanje trajnostnega napredka’.
Tudi sejem Electronica je končno prebolel koronavirus

S svojimi izdelki, storitvami in rešitvami se bo na Electronici predstavilo 15 slovenskih podjetij (foto: PR Spirit Slovenija)

Mednarodni sejem Electronica v Münchnu se vrača po 4 letih in bo potekal od 15. do 18. novembra. Sejem, ki je namenjen predstavitvi izdelkov in komponent ter najnovejših dosežkov s področja elektronike in elektrotehnike, je največji tovrstni sejem v Evropi. Že od leta je prireditev 1964 na vrsti vsaki dve leti, vendar so ga nazadnje leta 2020 zaradi izbruha pandemije koronavirusa Covid-19 morali odpovedati.

Kot so spomnili z Javne agencije Spirit Slovenija, ki je organizirala skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva v bavarski prestolnici, se je na zadnji izdaji sejma leta 2018 tam predstavilo več kot 2.700 razstavljavcev iz 52 držav, obiskalo pa ga je preko 73.000 obiskovalcev. Tokrat bo na skupnem slovenskem razstavnem prostoru velikosti 228 m2 v hali št. A4 svoje izdelke in storitve predstavljalo 15 podjetij.

To so gospodarske družbe Elaphe d. o. o., Elgoline d. o. o., Elma TT d. d., Eltas d. o. o., HYB, d. o. o., IET Sonja Tovornik Jurhar s. p., Instrumentation Technologies d. o. o.,  INTECTIV d. o. o. , ISKRA d. o. o.,  L-TEK d. o. o., Pladent d. o. o., Proplace d. o. o., Red Pitaya d. o. o., STRIP’S d. o. o. in Tesnila GK d. o. o., celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu pa bo potekala pod sloganom ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.’

»Po dveh letih odpovedanih ali omejenih dogodkov, se tako velikega sejma kot je Electronica zelo veselimo. Na sejmu bo prisoten naš oddelek, ki ponuja personalizirane rešitve za industrijo. S seboj prinašamo instrumente, ki so nastali v sodelovanju z velikimi imeni, kot je NASA Jet Propulsion Laboratory. Želimo si pokazati, da smo uspešno in inovativno podjetje, ki se ne boji izzivov,« je pred pričetkom sejma napovedal Boris Nardin iz podjetja Instrumentation Technologies.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.