Naslovnica Gospodarstvo Tudi MGTŠ se bo predstavilo na sejmu AGRA

Tudi MGTŠ se bo predstavilo na sejmu AGRA

Avtor: Spletno Uredništvo
Z javne agencije SPIRIT Slovenija so potrdili, da bodo skupaj z nadrejenim Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter z drugimi izvajalskimi institucijami prvič kot celota prisotni na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Letošnji sejem se sicer začenja že v soboto, 26. avgusta, trajal pa bo vse do četrtka, 31. avgusta.
Tudi MGTŠ se bo predstavilo na sejmu AGRA

Promocijski plakat letošnjega sejma Agra (foto: FB Pomurski Sejem)

Prihajajoči mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki ga bo med 26. in 31. avgustom gostila Gornja Radgona, bo na letos vrsti že 61-ič. Tokrat bo na posebnem razstavnem prostorom prvič razstavljalo tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) skupaj s podrejenimi izvajalskimi institucijami. Med temi je tudi javna agencija SPIRIT Slovenija, ki se po obiskovalcem sejma predstavila v ponedeljek, 28. avgusta.

Ker je država partnerica letošnjega sejma Indija, se bo na razstavnem prostoru MGTŠ v ponedeljek ob 10.20 pričela okrogla miza z veleposlanico Indije na temo okrepitve poslovnega sodelovanja med državama. »Letošnja država partnerica sejma AGRA je Indija, ki se lahko pohvali z izjemno raznolikim in uspešnim kmetijskim sektorjem ter velikim napredkom na področju kmetijske tehnologije, kot so pametne rešitve in digitalne platforme.

Indijsko veleposlanico bo spremljala tudi delegacija indijskih podjetij, ki se bo te dni mudila na obisku v Sloveniji,« so sporočili z Javne agencije Spirit Slovenija. Dodali so še informacijo, da bo v ponedeljek dopoldan med 9. in 12. uro potekala tudi predstavitev njihovih aktivnosti, programov in storitev ter informiranje o aktualnih finančnih spodbudah in ukrepih za slovenske podjetnike.

Pa še eno zanimivost velja omeniti. Agra namreč ni le ime sejma v Gornji Radgoni, ampak tudi ime mesta v Indiji s preko 1.5 milijona ljudi, ki je po vsem svetu znano predvsem zaradi veličastne palače Tadž Mahal.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.