Naslovnica Šport Tudi brez tekem na koprski Bonifiki ni dolgčas

Tudi brez tekem na koprski Bonifiki ni dolgčas

Avtor: Spletno Uredništvo
Na koprskem nogometnem stadionu je te dni zelo pestro. Najprej je bila odpovedana tekma med Koprom in Rogaško, nato je neurje odneslo del strehe stadiona, nazadnje pa so v domačem klubu podpisali pogodbo z reprezentantom Kazahstana Orazovom.
Tudi brez tekem na koprski Bonifiki ni dolgčas

Orazov je marca za Kazahstan odigral vso tekmo kvalifikacij za EP proti Sloveniji (foto: FC Koper)

V slovenskem nogometnem prostoru še vedno močno odmeva neodigrana tekma 6. kroga nove sezone 1. SNL. Dvoboj med Koprom in novincem Rogaško se namreč na koprski Bonifiki sploh ni začel, saj so pristojni organi Nogometne zveze Slovenije (NZS) ugotovili, da gostje na seznamu nimajo osem doma vzgojenih nogometašev, kar od njih zahtevajo nova pravila, ampak le sedem.

Težava za NZS pa je ta, da je ekipa Rogaške pred tem v 5. krogu z enako zasedbo lahko odigrala tekmo proti Mariboru. Zato bo zelo zanimivo spremljati, kdo bo v tej zgodbi kaznovan, kaj bo s tekmo Rogaška : Maribor in kaj bo s tekmo Koper : Rogaška. Na spletni strani prvoligaša FC Koper pa so včeraj objavili novico, da so podpisali pogodbo s Kazahstancem Ramazanom Orazovom.

Ta igralec ima 25 let, igra v zvezni vrsti in to tako uspešno, da je član reprezentance Kazahstana. Orazov je z rumeno-modrimi podpisal dveletno pogodbo, nosil bo dres s številko 10, bil je član vseh reprezentančnih selekcij od 17 leta dalje in ima veliko mednarodnih izkušenj. Edino, kar je pri tem nogometašu malce nenavadno, je dejstvo, da je v zadnjih 5 sezonah zamenjal 6 klubov in še bolj neobičajno, da je Koper zanj že tretji kub od začetka leta 2023.

Še bolj izreden dogodek pa se je na koprski Bonifiki zgodil prav na dan, ko je Orazov podpisalo pogodbo s Koprčani in sicer je izjemno močno neurje odtrgalo velik kos strehe na glavni tribuni koprskega mestnega stadiona. Za streho, ki je preživela marsikateri orkanski sunek burje, je bil usoden sunek viharnega vetra, ki je s preko 100 km na uro prišel iz nasprotne smeri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.