Naslovnica Trendi Trije trii na Fuzztivalu ob pričetku vinotoka

Trije trii na Fuzztivalu ob pričetku vinotoka

Avtor: Spletno Uredništvo
V Društvu Kapa bodo prihod meseca oktobra proslavili s ‘Fuzztivalom’. V petek, 1. oktobra bodo v Letnem vrtu Gala hale nastopile skupine ‘Igralom’, ‘Svojat’ in ‘Auto’.
Niški trio ‘Igralom’ med nastopom avgusta letos (foto: FB Igralom)

V petek se pričenja mesec oktober, ali po starem slovenskem imenovanju mesec vinotok. V Društvu Kapa bodo za pričetek meseca v Letnem vrtu Gala hale izpeljali mednarodni ‘Fuzztival’. Za mednarodnost dogodka bodo poskrbeli Srbi iz skupine ‘Igralom’. Tričlanska zasedba iz Niša se glasbeno ponaša eklektično mešanico zahodnoafriškega saharskega bluesa, americane in balkanske melanholije.

“Igralom prehaja od na prvi posluh post-punkovskih okleščenih linij do bogatih bobnarskih preobratov in hrupnih distorziranih kitarskih prevlad,« razkriva napovednik Duštva Kapa. Poleg skupine ‘Igralom’ bodo nastopili tudi člani slovenskega post-punkovskega benda ‘Svojat’, ki bodo na odru Letnega vrta v živo predstavili svoj lanski debitantski album in svoje zadnje novosti. Pa tudi z novim bobnarjem bodo koncertirali tokrat.

Tretji bend tokratnega ‘Fuzztivala’ pa se imenuje ‘Auto’ in podobno kot ‘Svojat’ prihaja iz Slovenije. Zanj bo to prvi nastop na ljubljanskem odru. Glasbena analiza pravi, da skupina igra zmes nemškega eksperimentalnega rocka (‘krautrocka’), noise glasbe, surferskih melodij in najbrž še česa. Kot zanimivost  pa velja omeniti, da so vse tri nastopajoče skupine sestavljene iz treh članov, tako da bodo nastopili trije trii.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.