Naslovnica Gospodarstvo Trideset milijonov nepovratnih sredstev za slovenska MSP

Trideset milijonov nepovratnih sredstev za slovenska MSP

Avtor: Spletno Uredništvo
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pravkar potrdili evropska sredstva za javni razpis ‘Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D React EU)’. Skupna višina nepovratnih sredstev v tem petem po vrsti investicijskem paketu iz pobude React EU znaša okroglih 30 milijonov evrov.
Trideset milijonov nepovratnih sredstev za slovenska MSP

Doslej so iz pobude React EU zagotovili natanko 132, 6 milijona evrov (foto: pxhere.com/rawpixel.com)

Nepovratna sredstva iz pobude React-EU za digitalno preobrazbo malih in srednje velikih podjetij (MSP) bo tokrat v celoti prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Kot so poudarili v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVREKP), gre za že peto naložbo iz pobude React-EU za premagovanje negativnih posledic pandemije koronavirusa ter za okrevanja gospodarstva.

Nove investicije bodo slovenskim mikro, malim in srednjim podjetjem omogočila izvedbo prestrukturiranj, modernizacije poslovnih in proizvodnih procesov ter digitalizacije raznih poslovnih modelov. V okviru tega razpisa bo sofinanciranih najmanj 300 projektov oziroma MSP, ki bodo morala izpeljati digitalno transformacijo, dvigniti kompetence zaposlenih v podprtih podjetjih ter povečati dodano vrednosti na zaposlenega za najmanj 3 %.

»S tem se bosta spodbudila rast in razvoj podprtih podjetij, odpravljale pa se bodo tudi posledice pandemije Covid-19 na osnovi vlaganj v uporabo digitalnega poslovanja ter vpeljave digitalnih poslovnih modelov, izvedbe investicij za namene digitalne preobrazbe v proizvodnjo in poslovanje podprtih podjetij, spodbujanje energetsko in snovno učinkovitih procesov, povečanje dodane vrednosti na zaposlenega in ohranitev delovnih mest,« pravijo na SVREKP.

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo bo javni razpis predvidoma objavil že ta petek, 18. junija 2021. Sicer gre za že peto investicijo iz pobude React-EU v zadnjih mesecih. Prve tri so skupaj dosegle vrednost 9,6 milijonov evrov, za ‘Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo’ pa je bilo konec maja letos potrjenih kar 93 milijonov evrov.

Skupaj z zadnjim razpisom bodo iz pobude React EU načrpali že 132, 6 milijona evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.