Naslovnica Šport Tradicionalni trenerski seminar NZS ostaja na visokem nivoju

Tradicionalni trenerski seminar NZS ostaja na visokem nivoju

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna se je v Portorožu odvijal tradicionalni seminar Nogometne zveze Slovenije za trenerje. Tudi letos se ga je udeležila množica strokovnjakov za nogometno igro z vseh koncev Slovenije, na čelu s selektorjem članske izbrane vrste Matjažem Kekom. Dogodek se vsekakor lahko pohvali tako s kvantiteto, kot tudi s kvaliteto.

 

Letos se je izobraževanja v Grand Hotelu Bernardin udeležilo 460 trenerjev, kar je kar 20 več kot lani (foto: NZS/m24.si)

 

 Seminarja Nogometne zveze Slovenije (NZS) za trenerje UEFA PRO in A ter trenerjev PRO za pridobitev licence v sezoni 2020/2021 se je udeležilo kar 460 trenerjev iz vse Slovenije. Na letošnjem seminarju je bila rdeča nit namenjena ‘Razvoju sposobnosti za dinamično igro’ so svoj pečat pa so pustili predvsem kvalitetni predavatelji in izbrane tematike. O kakovosti seminarja pa najbolje priča dejstvo, da je na 14 ur trajajočem dvodnevnem izobraževanju predavalo devet predavateljev, od tega so bili štirje iz tujine.

Predsednik Združenja nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS) Rudi Bračič se je že v uvodu seminarja zahvalil NZS za razumevanje in pomoč pri delu trenerske organizacije, potem pa tudi vsem sodelavcem in trenerjem za dolgoletno sodelovanje in razvoj ZNTS, saj na prihajajočih volitvah ne bo več kandidiral za predsednika trenerske organizacije. »Pri tem je izpostavil, da zapušča trenersko organizacijo v dobri kondiciji in z jasnimi cilji, ki vodijo v nadgradnjo strokovnega dela ter s tem tudi napredek slovenskega nogometa.

Zato mora ZNTS še naprej ostati enotna in trdna organizacija, kjer bo prevladovalo sodelovanje, razumevanje in pozitivno razmišljanje vseh trenerjev, ki morajo biti glavni motor razvoja,« so Bračičevo sporočilo strnili na NZS. V sklopu programa seminarja je potekal tudi pogovor s selektorjem slovenske članske nogometne reprezentance Matjažem Kekom. Posebej zanimiva pa je bila letos okrogla miza z naslovom ‘2. SNL’.

Govora je bilo namreč o tem, kako drugo slovensko ligo najbolje izkoristiti za nadaljnji razvoj mladih slovenskih igralcev, sodelovali pa so trenerji in obenem uspešni nekdanji nogometaši), Oskar Drobne, Miran Srebrnič, Sandi Valentinčič in Dejan Dončič. Slovenija ima namreč precej manjšo bazo nogometašev kot sosednje države, a v prvi SNL perspektivni mladinci igrajo bolj malo. Poleg tega vodilna slovenska kluba Olimpija in Maribor ne slonita na lastnem mladinskem kadru, amapak raje trgujeta s starejšimi igralci.   

Zato je kaljenje v drugi ligi lahko ključno tako za posameznega igralca, kot tudi širše gledano kar za celotni slovenski nogomet. Na dogodku v Portorožu pa je bilo tudi vodstvo NZS primerno zastopano, saj so seminarju prisostvovali tudi podpredsednik NZS Stanko Glažar, generalni sekretar Martin Koželj, direktor reprezentanc, vodja tehničnega sektorja in tudi vsi selektorji mladih reprezentanc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.