Naslovnica Gospodarstvo Tokrat v Dubaju o trajnostnem razvoju in prehrani

Tokrat v Dubaju o trajnostnem razvoju in prehrani

Avtor: Spletno Uredništvo
Obiski slovenskih gospodarskih delegacij v Dubaju se nadaljujejo. Tokrat se je na obisk odpravil vrh Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Slovenska delegacija si je ogledala več sejemskih dogodkov in z gostitelji iz Združenih arabskih Emiratov podpisala memorandum o sodelovanju med državama na področjih trajnostnega razvoja ter prehrane.
Tokrat v Dubaju o trajnostnem razvoju in prehrani

Obisk slovenske delegacije na sejmu ‘Gulfood’ v ZAE (foto: MKGP)

Slovenska delegacija z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je obisk Združenih arabskih Emiratov Dubaju pričela na sejmu ‘Gulfood’. Gre za največji specializirani živilski sejem v širši regiji, ki si ga je vrh MKGP ogledal skupaj s prisotnimi zastopniki slovenskih podjetij in Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Ta sejem je odlična izhodišča točka za navezavo poslovnih stikov v arabskem svetu, še posebej z gostitelji iz ZAE.

»ZAE večino hrane uvozi, zato so zelo iskani proizvodi višje kakovosti, tako s področja perutninskega mesa, ribjih proizvodov, mleka in mlečnih proizvodov, pijač in drugih proizvodov. Predstavniki slovenskih podjetjih sejem vidijo kot zelo pomembnega in veliko poslovno priložnost za nastop na trgih ZAE in se nameravajo v naslednjih letih na njem organizirano predstaviti,« so o tem povedali na MKGP.

Sledilo je srečanje ministra Jožeta Podgorška z ministrico za podnebne spremembe in okolje ZAE Mariam Bint Mohammed Saeed Hareb Almheiri, na katerem je bil nato podpisan memorandum o sodelovanju med Slovenijo in ZAE na področjih trajnostnega razvoja podeželja, trajnostne proizvodnje hrane, varnosti hrane, veterinarskih in fitosanitarnih vprašanj, trgovine s kmetijskimi proizvodi in na področju investicij.

Nato se je delegacija ustavila še na slovenskem paviljonu na svetovnem sejmu EXPO. Tam so sledili še drugi poslovni sestanki ter ogled postavitve interaktivne razstave MKGP, s katero bodo obiskovalce opozarjali na globalno problematiko odpadne hrane, ki se izgubi ali zavrže na vseh stopnjah prehranske verige. Ta razstava bo obiskovalcem na voljo od jutri dalje, ko se na sejmu pričenja vsebinski sklop ‘Food, Agriculture & Livelihoods’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.