Naslovnica Kronika Tokrat je cigarete švercal srbski šofer

Tokrat je cigarete švercal srbski šofer

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija je, sicer s precejšnjo zamudo, objavila novico, da je že 24. marca na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje odkrili srbskega voznika tovornega vozila, ki je tihotapil skoraj trideset tisoč zavojčkov cigaret.
Tokrat je cigarete švercal srbski šofer

Zaplenjen tovor cigaret različnih znamk (foto: policija.si)

Na spleti strani slovenske Policije so danes (4. aprila) objavili novico, ki nosi datum 1. aprila, dejansko pa se je dogodek zgodil že 24. marca. Tedaj so na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje pri vstopu v Slovenijo ustavili srbskega voznika tovornega vozila in pri rutinskem pregledu ugotovili, da se poleg uradnega tovora, ki je bil namenjen v Francijo, v vozilu nahaja skritih še skoraj trideset tisoč zavojčkov cigaret.

»Na mejni prehod Obrežje je 24. marca 2022 pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak s pripetim priklopnikom. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu dokumentov ugotovili, da 49-letni voznik prevaža hladilnike, tovor pa je bil namenjen v Francijo. Odredili so temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili prirejen prostor z več škatlami, v katerih so bili tobačni izdelki.

Skupaj z delavci FURS-a so opravili ogled in ugotovili, da je v vozilu 29.060 zavojčkov cigaret različnih znamk, ki so jih zasegli,« so pojasnili v policijskem poročilu. Sicer ni povsem jasno, ali je bil tihotapski tobačni tovor namenjen za Francijo, za Slovenijo ali morda celo kam drugam. Izračunali pa so, da bi za omenjeno količino cigaret v legalni prodaji predvideni davki znašali okrog 90.000 evrov.

49-letni šofer srbskega kamiona je po pogovoru s policisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto moral s kazensko ovadbo še k preiskovalnemu sodniku, le-ta pa je po zaslišanju zanj odredil pripor.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.