Naslovnica Šport Tisoč žog je bilo premalo, razdelili so jih še precej več

Tisoč žog je bilo premalo, razdelili so jih še precej več

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob pričetku šolskih počitnic so s Sport Foruma Slovenija – Društva za promocijo športa Slovenije zaključili z akcijo ‘1000 žog za 1000 otrok’. Najmlajšim športnikom bodo v naslednjih dneh razdelili  še precej več žog od prvotno predvidenih in sicer kar 1253 žog.
Sedanja ni bila prva akcija obdarovanja otrok z žogami – novoletna jelka SportForuma 2019 (foto: FB SportForum)

SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije pravkar zaključuje s kampanjo ‘1000 žog za 1000 otrok’. Gre za dobrodelno akcijo, ki so jo v društvu pripravili s pomočjo številnih partnerjev, uradno pa se je iztekla prav včeraj, ko so se za osnovnošolce in srednješolce tudi uradno pričele poletne počitnice. Po drugem zaporednem šolskem letu, ki ga je močno zaznamovala pandemija Covida 10, so bile počitnice več kot zaslužene.

Z novimi žogami pa bodo letošnje počitnice za otroke in mladostnike precej bolj zdrave. Ni nobena skrivnost, da otroci danes presedijo preveč časa za zasloni telefonov, računalnikov in televizij, zato jim vsaka igra na prostem nedvomno koristi. Za akcijo ‘1000 žog za 1000 otrok’ je bilo tako veliko zanimanja, da so jo morali prav v zadnjih dneh še močno razširiti, saj niso želeli nobenega otroka pustiti brez nove žoge. Na koncu bo tako žoge dobilo kar 1253 otrok.

»V Društvu za promocijo športa Slovenije smo kampanjo 1000 žog za 1000 otrok organizirali s pomočjo številnih partnerjev, ključna zasluga pa gre podjetjem/organizacijam kot so Hervis, Telekom Slovenije, Mastercard, MB GRIP, Luka Koper, VV-LOG, BAZA, Center športnega življenja, nacionalne panožne športne zveze in številni klubi ter tudi dobrodelna organizacija Palčica Pomagalčica,« so se zahvalili s SportForuma.

Društva za promocijo športa Slovenije je s temi žogami hkrati doseglo več ciljev in sicer s športnega, pedagoškega, zdravstvenega in socialnega vidika.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.