Naslovnica Šport Tik pred začetkom sezone vreme nagaja smučarjem skakalcem

Tik pred začetkom sezone vreme nagaja smučarjem skakalcem

Avtor: Spletno Uredništvo

 Nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih že krepko trka na vrata. Glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj je že oznanil imena šestih tekmovalcev, ki bodo zastopali barve Slovenije na uvodni tekmi novega tekmovalnega ciklusa, katera bo na sporedu prihodnji petek 16. novembra na Poljskem.

Spektakularen pogled s hrbta skakalnice na iztek v Wisli (foto: wisla-malinka.com)

 

Slovenija bo na prvi tekmi jubilejne, 40. sezone svetovnega pokala v poljski Wisli lahko nastopila s polno kvoto 7 skakalcev, za kar je z odličnim skakanjem v zadnji periodi poletnega dela celinskega pokala poskrbel Žak Mogel. Novi glavni trener slovenske A reprezentance Gorazd Bertoncelj je skupaj s svojimi sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu že sporočil šest imen, ki bodo branili barve Slovenije na uvodnih preizkušnjah na Poljskem. 

To so Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Ime sedmega skakalca bo znano tik pred odhodom na Poljsko, v ožjem izboru pa so trije skakalci. Podobno kot lani bo tudi letos Wisla prizorišče debija v svetovnem pokalu za enega Slovenca – lani je bil to Zajc, letos pa Mogel. “V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kvalitetnih enot treninga na skakalnici.

Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi v teh dneh, a nam žal vremenski pogoji tega niso dopuščali in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bodo pogoji dopuščali, pa bomo pred odhodom na prve tekme v Wislo opravili še s kakšnim treningom, morda tudi v Planici,” je ob imenovanju šesterice za Wislo povedal Bertoncelj.

Trener pa je tudi potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal. “V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha,” je še dodal Bertoncelj.

Slednjega ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja A reprezentance čaka naslednji petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije za nedeljsko posamično preizkušnjo. 40. sezona svetovnega pokala pa se bo uradno začela v soboto, 17. novembra z ekipno tekmo pod žarometi, so še zapisali na sloski.si. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.