Naslovnica Oglaševanje Thalasso Spa Lepa Vida

Thalasso Spa Lepa Vida

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljše morsko zdravilišče na odprtem….

Thalasso Spa Lepa Vida

Najboljše morsko zdravilišče na odprtem….(foto: facebook.com/ThalassoSpaLepaVida/) 

 

V našem morskem zdravilišču na odprtem, poimenovanem Thalasso Spa Lepa Vida vam v imenitnem okolju sečoveljskih solnih polj ponujamo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo.

Na voljo so vam različni tretmaji, postopki oziroma terapije z lokalnimi naravnimi produkti, ki izvirajo prav iz Sečoveljskih solin. Poleg soli in morske vode sta za vaše zdravje najpomembnejša solinsko blato, ki se uporablja predvsem v sprostitvene in kozmetične namene, ter slanica – matična voda, ki se primarno uporablja za številne zdravstveno-rehabilitacijske namene, pa tudi za vašo sprostitev. Solinsko blato in matična voda sta s strani Ministrstva za zdravje RS priznana kot naravna zdravilna dejavnika. Velja spomniti, da porast alergij na zdravila ter sočasno prisotne bolezni notranjih organov, ki pomenijo dodatno omejitev pri predpisovanju zdravil, v zadnjih letih opazno dvigujeta potrebo po naravnih oblikah zdravljenja.

V naši ponudbi je na prvem mestu obloga s solinskim blatom. Solinsko blato je sicer s slanico obogatena istrska ilovica, naravno mehka, homogena masa, pastozna, drobnozrnata in črnikaste barve. Vsebuje visoko koncentracijo mineralov in je naravno sredstvo, ki je priznano za uporabo v medicinske namene. Koristi se pri revmatskih in degenerativnih bolezni sklepov in hrbtenice ter za lajšanje bolečin lokomotornega sistema. Uporablja se tudi v sprostitvene in kozmetične namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa. Tako koža hitro postane mehkejša, bolj napeta in čistejša. Posebej ga priporočamo pri tretmajih za odpravo celulita in pri preoblikovanju telesa.

Thalasso Spa Lepa Vida 1

Solinsko blato ima mnogo zdravilnih učinkov….(foto: facebook.com/ThalassoSpaLepaVida/)

 

Druga priljubljena terapija v naši ponudbi je kopel v slanici – matični vodi. Slanica ali ‘aqua madre’ (slovensko: mati vseh voda) je dragocena tekočina, ki ostane na dnu solinskih bazenov, potem ko solinarji ročno odstranijo zgornjo plast morske soli. Slanica vsebuje minerale broma, joda ter magnezija, zato je že stoletja visoko cenjena, danes pa jo uporabljamo predvsem v obliki kopeli. Najpomembnejši zdravilni učinki so vzpodbujanje in krepitev telesne imunitete, vendar zaradi vsebnosti broma deluje tudi pomirjevalno.

Seveda pa topla kopel najbolje pospeši krvni obtok celotnega telesa ter s tem tudi izločanje odpadnih snovi iz telesa. Ni potrebno posebej poudarjati, kako po takšni kopeli koža takoj postane bolj napeta, elastična in pridobi mladostni videz. Terapije v obliki skupinskih kopeli v slanici so sicer v Thalasso Spa Lepa Vida mogoče v štirih bazenih, kjer je čas zadrževanja omejen na največ 30 minut. Po uporabi bazena s slanico se priporoča počitek vsaj 30 minut.

Tudi s pilingom lahko odstranimo odmrle celice povrhnjice, tako koža postane mehkejša in bolj voljna. Naš solni piling dopolnjuje in dodatno povečuje učinkovitost ostalih terapij, saj omogoča, da telo vsrka več mineralov iz solinskega blata in slanice. Nekaj podobnega velja za naše masaže. Masaža, ki imenitno sprošča telo in um, namreč prav tako izjemno dopolnjuje ostale tretmaje. Sicer klasične masaže uporabljamo predvsem v protibolečinske namene, zahodne masažne tehnike pa za izboljšanje krvnega in limfnega obtoka.

V želji, da bi bolje prisluhnili specifičnim potrebam naših gostov, smo za najbolj zahtevne pripravili tudi posebne strokovne tretmaje– detox programe, antirevmatične programe, sprostitvene programe in programe za krepitev odpornosti, posebej pa velja omeniti še naša programa proti luskavici in proti celulitisu.

Poleg tega pa lahko v trgovinah Piranskih Solin ali v naši spletni trgovini, v embalažah različnih velikosti kupite še celo vrsto artiklov kot so solinsko blato, slanica – matična voda, sol za kopel rožmarin, sol za kopel verbena, sol za kopel vrtnica, sol za kopel sivka, olje za telo sivka, solni piling, olje za telo Mediteran, milo z morskim blatom, milo s cvetovi sivke, solni piling z aloe vero, solni piling z oljčnim oljem, mleko za telo z vonjem vrtnice, milo z listi oljke, milo z listi verbene, milo z grozdnimi peškami, milo vrtnica, darilni set mila, darilni set Portorož in darilni set milnik ter kot posebno ponudbo še darilne bone Thalasso Spa Lepa Vida.

Sicer beseda Talasoterapija izvira iz grškega izraza thalassa, ki pomeni morje. Sredozemsko podnebje, morska voda, morski peloid (morsko blato), solinski peloid (solinsko blato), slanica – matična lužina, morska sol, pesek, alge, morske spužve, plankton, ribe in lupinarji – vse našteto se uporablja v zdravstvene, rehabilitacijske, sprostitvene in kozmetične namene. Prava talasoterapija se tako dogaja le ob morski obali.

In kje se nahaja za talasoterapijo najbolj primeren del slovenske obale? V krajinskem parku Sečoveljske soline, ki se ponaša s površino približno 750 ha in leži v jugozahodnem delu občine Piran. Dostop do Thalasso spa centra Lepa Vida je možen po kopnem in z morja (z ladjo, po predhodnem dogovoru z našo recepcijo). Po kopnem pa je potrebno na vrhu klanca v Seči zaviti z glavne ceste in se spustiti proti solinam, kjer sta parkirišče in vhod v Krajinski park Sečoveljske soline. Do Thalasso SPA Lepa Vida vas bomo nato elegantno zapeljali z električnim vozilom. Obiskovalcem svetujemo ustrezno obutev, zaščito pred soncem in tekočino za boj proti dehidraciji. Ker Thalasso spa center Lepa Vida obratuje na prostem, sta urnik in celotno delovanje centra odvisna od vremenskih razmer.

Thalasso Spa Lepa Vida 2

Naredite nekaj lepega in koristnega zase…(foto: facebook.com/ThalassoSpaLepaVida/)

 

Severni del Sečoveljskih solin, kjer danes še vedno poteka aktivna pridelava soli, se imenuje Lera. Od južnega dela parka, imenovanega Fontanigge, ga deli struga potoka Drnica. Soline so v širšem bazenu Mediterana v preteklosti imele velik vpliv na gospodarstva mest in celo držav. Sol je bila zaradi svoje uporabnosti dragoceno strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske soline. Sečovljske soline, kjer se nahaja Thalasso Spa Lepa Vida, so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju. Obenem so ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih, kateri izvirajo najmanj iz 14. stoletja.

Naredite nekaj lepega in koristnega zase – privoščite si sproščujoč obisk Thalasso Spa Lepa Vida in tudi bogato paleto izdelkov iz naše naravne kozmetične linije Lepa vida!

 

Thalasso spa Lepa Vida
Seča 115
6320 Portorož

Kontakti:
Tel: +386(0) 5 67213 60
E-mail: lepavida@soline.si
Spletna stran: www.thalasso-lepavida.si
Koordinate: 45.493927, 13.593662

Delovni čas
Maj: od 10:00 do 18:00
Junij, julij in avgust: od 9:00 do 20:00
September: od 10:00 do 18:00
Od oktobra do maja – ZAPRTO!
Posebej poudarjamo, da je center odprt le ob ugodnih vremenskih razmerah.

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.