Naslovnica Trendi Ta konec tedna trije koncerti in delavnice za mlade umetnike

Ta konec tedna trije koncerti in delavnice za mlade umetnike

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se v Gala hali obetajo koncerti slovenske reggae fusion skupine Raggalution, dub mojstra Harisa Piltona, severnomakedonskega supersoničnega avdiovizualnega kvarteta Iskra in pa tudi delavnica projekta Mladi Rapetek.
Ta konec tedna trije koncerti in delavnice za mlade umetnike

Raggalution bodo po dolgih sedmih letih le predstavili nov album (foto: FB Raggalution)

Že danes zvečer bodo ob 21. uri v Gala hala nastopili reggae fusion veterani, zbrani pod imenom Raggalution, ki bodo predstavili svoj najnovejši album ‘Improterrestrial’. Obeta se torej noč razgibanih reggae ritmov in različnih podžanrov. Organizatorji koncerta iz Društva Kapa so ob tem spomnili, da ima le malo slovenskih bendov tako širok repertoar nastopov po vsej Evropi kot prav Raggalution.

Sledil bo še nastop moža z umetniškim imenom Haris Pilton, ki bo tudi predstavil svoj zadnji album. Na tem albumu ‘Shovcase’ so se zvrstile jamajške legende Linval Thompson, Johhny Clarke, Horace Andy, U Brown, Black Uhuru, Ranking Joe, italijanska superzvezda Alborosie ter trombonist Hornsman Coyote iz Srbije, Haris pa bo predstavil tudi še neobjavljen material v njegovem prepoznavnem ‘old school dubwise’ stilu.

Jutrišnji sobotni popoldan bo na Letnem vrtu in v dvorani Gala hale od 16. do 20. ure v znamenju brezplačne delavnice za osnovnošolce od petega razreda dalje ter za srednješolce z natečaja ‘Mladi Rapetek 2024’. Pod strokovno usposobljenimi mentorji se bo mladež tam lahko poglobljeno spoznavala z didžejanjem, beatmakingom, beatboxom, repanjem, hip hop plesom in grafitiranjem.

Sobotni večer pa bo od 22. ure dalje v znamenju koncertnega nastopa severnomakedonskega benda Iskra. V njemu Viktor, Vladimir, Mihail in Boban iz Skopja skupaj ustvarjajo že od leta 2019. Do danes je ekipa teh štirih podobno mislečih kreativcev izdala dva albuma, tretji se pravkar pripravlja, njihova glasba pa sodi v žanr electro-synthwave. Za spremljevalno glasbeno ogrevanje in ohlajanje bo dežural domači DJ Torlusson.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.