Naslovnica Magazin Prvi Arnesov HackathON bo v Portorožu

Prvi Arnesov HackathON bo v Portorožu

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden bo na sporedu prvi Arnesov HackathON. Potekal bo v portoroškem turističnem kompleksu Bernardin in sicer v sklopu konference ‘Dnevi slovenske informatike’, njegov tekmovalni del pa bo trajal točno 24 ur. En od ciljev HackatON je povezovanje različnih disciplin, ne le znotraj področja STEM, temveč tudi s področji družboslovja in humanistike, ter povezovanje študentov različnih univerz.
Prvi Arnesov HackathON bo v Portorožu

Plakat soorganizaotrjev dogodka, do katerega manjka le še nekaj dni (foto: FB Arnes)

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (Arnes) je najavila svoj prvi vseslovenski HackathON, ki ga pripravlja v sodelovanju s Slovenskim društvom Informatika, portalom Odpri podatki Slovenije, Slovensko skupnostjo odprte znanosti, Nacionalnim kompetenčnim centrom za superračunalništvo, Fakulteto za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani ter pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

»Rdeča nit tekmovanja je uporaba načel odprte znanosti s poudarkom na odprtih podatkih in ugotavljanjem njihovega potenciala prek obdelave s pomočjo superračunalnika za reševanje izzivov, ki naslavljajo cilje trajnostnega razvoja UNESCO. V skladu s tem smo za tekmovalce pripravili predloge izzivov, lahko pa so si izmislili svojega,« so ob tem pojasnili z Arnesa in spomnili, da HackathON poteka v dveh krogih.

Prvi krog se je pričel že 4. aprila s spoznavnim dogodkom na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, že pred tem pa so izpeljali izobraževanja ‘Uvod v superračunalništvo’, ‘Spoznaj odprto znanost’ ter ‘Znanost, komunikacija in mediji’. Drugi krog, ki bo na sporedu v ponedeljek 13. in v torek 14. maja, bo potekal v Portorožu in sicer s okviru konference ‘Dnevi slovenske informatike’.

V drugem delu bo na vrsti 24-urno tekmovanje (od 13. maja ob 12. uri do 14. maja ob 12. uri), kjer se bo pomerilo 10 ekip oz. približno 40 tekmovalcev,  hkrati pa bodo imeli v času tekmovanja omogočen dostop do EuroHPC Vega, najzmogljivejšega slovenskega superračunalnika. Po koncu tekmovanja bosta na vrsti še zaključni dogodek s predstavitvijo projektov in mreženjem (ob 14.30) ter razglasitev zmagovalcev (po 19. uri).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.