Naslovnica Šport Svetovno prvenstvo v nogometu se preveša v zaključni del

Svetovno prvenstvo v nogometu se preveša v zaključni del

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju je do konca ostalo le še 8 tekem. Najprej so danes in jutri na vrsti štiri zanimiva četrtfinala, v torek in sredo sledita polfinalni tekmi, prihodnjo soboto bo na vrsti tekma za tretje mesto, v nedeljo 18. decembra pa še veliki finale SP.
Svetovno prvenstvo v nogometu se preveša v zaključni del

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju je do konca preostalo še 8 napetih tekem (foto: FB FIFA World cup)

Doslej je svetovno nogometno prvenstvo v Katarju postreglo z zelo razburljivim dogajanjem in pa tudi z nekaj precej manj zanimivimi trenutki. Najprej velja omeniti presenečenja, med katerimi prednjačita nepričakovana izpada reprezentanc velesil Nemčije in Španije, pa tudi Belgija je zagotovo domov odšla precej bolj zgodaj, kot so mnogi mislili. Za tistih nekaj manj zanimivih trenutkov pa so poskrbeli predvsem maratonski sodniški podaljški.

Ko so igralci ugotovili, da so se tekme razvlekle na 100 minut, so namreč začeli varčevati z močmi v prvem polčasu, da bi bili v končnici bolj sveži. To je nekajkrat prineslo zelo dolgočasne prve dele tekem, a na srečo gledalcev se je običajno igra v drugih polčasih nato le razživela. Sicer so tudi na Mednarodni nogometni zvezi FIFA hitro ugotovili, da nima smisla ‘umetno’ raztegovati tekem, zato so se sodniški dodatki igranega časa kmalu vrnili v stare tirnice.

Danes se v Katarju pričenjajo četrtfinala. Prva tekma bo ob 16. uri med Hrvaško in Brazilijo, ob 20. uri pa bo sledila tekma med Argentino in Nizozemsko. Če je napovedovanje zmagovalca na prve tekmi skoraj nemogoče, saj sta ekipi po doslej videnem kar izenačeni, pa je v tem drugem dvoboju Argentina favorit. Pa ne le zaradi strelsko razpoloženega Lea Messija, ampak tudi zato, ker je Nizozemska doslej na vsaki tekmi prikazala nepričakovane padce zbranosti v fazi obrambe.

Jutri bo edino pravo pozitivno presenečenje tega svetovnega prvenstva Maroko že ob 16. uri poskusil izločiti še druge severne sosede z Iberskega polotoka Portugalce, ob 20. uri pa bo sledil še bolj prestižen sosedski obračun – med Anglijo in Francijo. Anglija je na štirih doslej odigranih tekmah dobila le dva gola (oba, ko je že visoko vodila proti Iranu), na drugi strani pa je francoski napadalec Kylian Mbappe na tem SP zabil že 5 golov.

In  prav zaradi Mbappeja velja trenutno Francija za prvega favorita za končno slavje. Po razpletu četrtfinalnih dvobojev nato v torek in sredo ob 20. uri sledita polfinalni tekmi, prihodnjo soboto bo na vrsti tekma za končno tretje mesto, v nedeljo, 18. decembra, pa bo napočil še čas za zaključno dejanje – za veliki finale prvega svetovnega nogometnega prvenstva v arabskem svetu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.