Naslovnica Šport Svetovni prvak Tim Gajser je novo sezono začel vrhunsko

Svetovni prvak Tim Gajser je novo sezono začel vrhunsko

Avtor: Spletno Uredništvo
Začela se je nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu in slovenski  svetovni prvak Tim Gajser jo je začel na najboljši možen način. Na prvi dirki v ruskem Orljonoku je zanesljivo zmagal v prvi vožnji, nato je na neverjeten način dobil še drugo vožnjo ter tako takoj prevzel tudi prvo mesto v skupnem seštevku.
Veliki zmagovalec uvodne Velike nagrade sezone Tim Gajser (foto: mxgp.hondaracingcorporation.com)

Štirikratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je v ruski trdnjavi Orlyonok ob obali Črnega morja začel novo sezono svetovnega prvenstva v razredu MXGP tako, kot se za najboljšega na svetu tudi spodobi. Kljub temu, da je od zadnje tekme prejšnje sezone svetovnega prvenstva minilo kar sedem mesecev, je slovenski šampion prikazal vrhunsko formo in takoj napovedal, da bo tudi letos največji kandidat za osvojitev nove titule.

Na tej ruski progi je dober start še pomembnejši kot kje drugje in Tim je v prvi vožnji začel odlično ter že po prvih ovinkih prevzel vodstvo. Potem je prednost še povišal in drugega najboljšega voznika prehitel za več kot 15 sekund. Druga vožnja pa je bila precej bolj napeta, saj se je po zapletu na startu Gajser znašel na 23 mestu. Potem pa je Tim pritisnil na plin in pokazal, zakaj je aktualni svetovni prvak.

Gajser je začel ekspresno hitro prehitevati enega voznika za drugim, se že po nekaj krogih  prebil do tretjega mesta, nato pa se je podal še v lov za vrh. Slovenski voznik Honde CRF450RW je potreboval še nekaj krogov, da je prevzel vodstvo, na koncu pa je dobil eno najbolj spektakularnih dirk svoje kariere z varnimi petimi sekundami naskoka. Tako je Tim tudi prevzel prvo mesto v skupnem seštevku in dobil prvo letošnje rdeče obeležje vodilnega.

Z lepimi desetimi točkami prednosti sedaj Gajser potuje v angleški Matterley Basin – na svojo najljubšo progo. Druga dirka sezone svetovnega prvenstva bo v nedeljo, 27. junija, tako da imata Gajser in njegova ekipa Team HRC dovolj časa za regeneracijo in za priprave na drugačne razmere, ki vladajo na ilovnatem jugovzhodu Anglije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.