Naslovnica Šport Svetovna serija se vrača v Ljubljano

Svetovna serija se vrača v Ljubljano

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Odbojkarske zveze Slovenije prihaja novica, da bo Ljubljana tudi letos poleti gostila turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Sicer bo sezona zaradi pandemije koronavirusa  okrnjena, slovenska prestolnica pa bo ena od skupno samo štirih evropskih prizorišč letošnjih turnirjev.
Najboljše in najboljši v odbojki na mivki se poleti vračajo v Ljubljano (foto: Aleš Oblak/OZS)

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je lahko upravičeno ponosna, da bomo lahko v Ljubljani tudi letos spremljali turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Če seveda pandemija koronavirusa in z njo povezane omejitve tega ne bodo preprečile,  se bo FIVB World Tour 1 Star Ljubljana lahko odvil na Kongresnem trgu med 27. julijem in 1. avgustom. Gre za veliko priznanje slovenskim organizatorjem s strani evropske odbojkarske zveze CEV in svetovne zveze FIVB.

»Veseli smo, da sta nam svetovna in evropska zveza zopet zaupali organizacijo turnirja svetovne serije. Zelo smo tudi ponosni na pohvale, ki smo jih bili s strani CEV deležni za odlično izvedbo lanskega dogodka, ki smo ga na vrhunski ravni izpeljali kljub strogim ukrepom in kot prvi na svetu po izbruhu pandemije koronavirusa,« je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Z OZS so poudarili še, da bo letos v okviru bo FIVB World Tour 1 Star Ljubljana premierno na sporedu tudi Slovenian Open v odbojki na mivki sede za invalide. Sicer pa letošnja tekmovalna sezona na evropskih tleh ne bo tako močno okrnjena kot lanska. Letos se namreč napoveduje sedem turnirjev svetovne serije – kar štirikrat pomerili v bolgarski Sofiji, po enkrat pa v Ljubljani, češki Pragi in belgijskem Luevnu.

Sicer  najboljši odbojkarji in odbojkarice na mivki ta teden nastopajo na turnirju svetovne serije v Dohi, vendar v Katarju tokrat ni ne slovenskih odbojkaric in tudi ne njihovih moških kolegov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.