Naslovnica Šport Svetovna odbojka na plaži v Črnučah – tokrat še v zimskem terminu

Svetovna odbojka na plaži v Črnučah – tokrat še v zimskem terminu

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko je Ljubljani avgusta letos prvič gostila turnir svetovne serije v odbojki na plaži (beach volley), ali po slovensko odbojki na mivki, se odbojkarski spektakel na peščeni podlagi znova vrača v slovensko prestolnico. In sicer se bo to zgodilo prav kmalu, saj bodo Črnuče že med 29. novembrom in 2. decembrom gostile še en letošnji turnir World Tour 1 Star Satellite.

 

odbojka 2Na Odbojkarski zvezi Slovenije bodo organizacijo turnirja izpeljali skupaj s Športnim parkom Ludus in podjetjem Extrem (foto: odbojka.si)

 

 V Sloveniji bomo po avgustovskem World Tour 1 Star Satellite turnirju kmalu lahko še drugič spremljali svetovno serijo v odbojki na mivki, ljubljanski turnir pa bo le eden od dveh turnirjev, ki se bosta odvijala na pokritih peščenih igriščih. »Po večletni izvedbi mednarodnega turnirja na Kongresnem trgu smo se odločili še za zimsko varianto in med turnirjema tako našli lepo povezavo poletje-zima. V Ljubljani se bo znova igrala mednarodna odbojka na mivki in mislim, da je pred nami še en spektakel.

Evropa tovrstnih turnirjev nima, tako da bo na svetovnem koledarju Ljubljana le še bolj izstopala,« pravi Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem, ki bo izvedlo tekmovanje za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS). Odbojkarski spektakel v Športnem parku Ludus v Črnučah bo na sporedu med 29. novembrom in 2. decembrom. S tem drugim, ‘zimskim’ turnirjem obenem skušajo na OZS slovenskim ekipam omogočiti, da se čim prej in čim bolj približajo svetovni konkurenci.

»Prihajajoči zimski turnir za odbojko na mivki je v skladu z novimi možnostmi, ki so se v Sloveniji pokazale s postavitvijo dvorane in so samo še nadaljnji korak v smeri razvoja in popularizacije odbojke na mivki pri nas. Predvsem pa gre za omogočanje celoletnega tekmovalnega ritma tistim, ki se z odbojko na mivki ukvarjajo skozi vse leto. Na Odbojkarski zvezi Slovenije ta turnir ocenjujemo kot še dodaten korak v smeri k temu, da naši najboljši igralci čim prej ujamejo stik z vrhom.

To pa lahko dosežemo le skozi taka tekmovanja in če jih ob tem lahko organiziramo doma, je to še toliko bolj dobrodošlo,« je dejal predsednik OZS, Metod Ropret. Za slovenske pare bo imel domači turnir še večji pomen, saj si bodo že na začetku sezone lahko nabrali pomembne točke za svetovno lestvico in posledično boljše izhodišče na naslednjih turnirjih. V oktobru bodo v okviru svetovne serije namreč potekali trije turnirji, na Kitajskem, v ZDA in v Mehiki, v novembru pa je na koledar svetovne zveze uvrščen le ljubljanski World Tour 1 Star Satellite.

Nekdanji slovenski odbojkar Tomislav Šmuc, ki je skupaj z Martinom Hrastom najbolj zaslužen zato, da imamo v Sloveniji po vseh letih pokrito dvorano za odbojko na mivki, je za spletno stran OZS dodal: »Tekmovalnim parom turnir pomeni izziv, da bodo lahko tudi v zimskem času tekmovalno aktivni in tako pridobivali pomembne točke za turnirje v letnem času. Konec koncev bo pri nas potekal turnir svetovnega razreda, na katerem se bodo lahko zopet srečali s konkurenco.« 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.