Naslovnica Šport Superpokal na Vrhniki, sezona brez vijoličastih

Superpokal na Vrhniki, sezona brez vijoličastih

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko nogometna sezona na slovenski zelenicah traja že vsaj dober mesec, pa je približno toliko ostalo do začetka nove sezone v fustalu. Po superpokalu se prva slovenska liga dvoranskega nogometa vrača sredi septembra, a brez viceprvakov Mariborčanov.

 

Tako so se Mariborčani marca v polfinalu pokala Slovenije borili z Bronxom s Škofij, danes pa … jih ni več (foto: NZS) 

 

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so potrdili novosti pred začetkom nove sezone domačega prvenstva v futsalu. Moštva 1. SFL, 2. SFL ter ženske futsal lige so že začele s pripravami na novo sezono, ki se bo v prvi ligi začela 13. septembra. Pred začetkom prvenstvenih obračunov pa bo že v soboto, 31. avgusta, na Vrhniki potekal Dan slovenskega futsala. To prireditev bo letos gostil vrhniški FK Siliko.

Že 16. po vrsti Dan slovenskega futsala se bo sklenil s tekmo superpokala med ekipama Dobovca Pivovarne Kozel in med domačini iz ekipe Sliko Vrhnika. ‘Kozli’ so bili namreč v prejšnji sezoni prvaki in zmagovalci pokala Terme Olimia, medtem ko je Siliko dobil priložnost, ker so Mariborčani (v lanski sezoni so bili 2. v državnem prvenstvu in 2. v pokalnem tekmovaju) izstopili iz tekmovanja. Vrhničani so v zadnji sezoni pokalu izpadli v četrtfinalu, v prvenstvu pa jim je šlo bolje, saj so bili tretji.

Sicer bo v novi sezoni 1. SFL sodelovalo le nastopilo devet klubov, saj je zaradi finančnih težav ter domnevnega pomanjkanja posluha za futsal v regiji moštvo FutureNet Maribor oz. ŠD Brezje odpovedala nadaljnje sodelovanje v tekmovanjih pod okriljem NZS. V jubilejni, že 25. sezoni 1. SFL bo sicer sistem igranja dvokrožni. Prvih osem moštev po rednem delu čaka končnica za prvaka, devetouvrščena ekipa pa bo morala v kvalifikacije za popolnitev 1. SFL za sezono 2020/2021.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.