Naslovnica Gospodarstvo Strokovno srečanje o prenosih lastništev v slovenskih podjetjih

Strokovno srečanje o prenosih lastništev v slovenskih podjetjih

Avtor: Spletno Uredništvo
V Rogaški Slatini je potekalo srečanje lastnikov podjetij in zunanjih izvajalcev, ki so povezani prek Nacionalne točke za prenos lastništva. Dogodek je potekal pod okriljem Javne agencije Spirit Slovenija, ki skrbi za promocijo slovenskega gospodarstva in investiranje v Slovenijo. Udeležilo se ga je skoraj 100 gostov, ki so lahko spoznali primere uspešnih prenosov lastništva v podjetjih. Predvsem gre za družinska podjetja.
Strokovno srečanje o prenosih lastništev v slovenskih podjetjih

Na srečanju o prenosih lastništev v slovenskih podjetjih je bilo podanih ogromno informacij (foto: pxhere.com)

V Rogaški Slatini so si prisotni na srečanju lastnikov podjetij in zunanjih izvajalcev izmenjali dosedanje izkušnje ter oblikovali predloge za še bolj učinkovito strokovno podporo s strani države pri prenosih lastništva. To je namreč dolgotrajen in zahteven proces, ki zahteva znanje, načrtovanja in preudarnost, saj je potrebno istočasno misliti na pravni, finančni, dediščinski, organizacijski, psihološki in najbrž še na kakšen povsem nepričakovan vidik celotne procedure.

Nacionalna točka za prenos lastništva je namenjena ozaveščanju o pravočasni pripravi na procese lastniškega prenosa. Z agencije Spirit Slovenija so poudarili, da je bilo od leta 2019 izvedenih že 261 uvodnih diagnostičnih svetovalnih intervjujev, 146 podjetij pa se je vključilo v vavčer za prenos lastništva. Poleg tega se je izpeljalo skoraj 100 predavanj in delavnic, v katere je bilo vključenih več kot 3000 podjetnikov.

Udeležence je pozdravil tudi Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), ki je poudaril, da prenosi lastništva niso samoumevni in so kar zapleteni. Podatki kažejo, da le tretjina slovenskih družinskih podjetij uspešno preda lastništvo na svoje naslednike. Na moderiranih omizjih, ki so sledila pa so udeleženci razpravljali o svojih vidikih prenosa lastništva, si izmenjali menja in izkušnje ter podali svoje predloge za izboljšave.

“Številna podjetja pri prenosu lastništva soočajo z različnimi izzivi, kot so denimo neustrezna postavitev finančne in lastniške strukture, pa tudi manko pravil, ki so jasna in redno komunicirana med člani družine. Izziv predstavljajo tudi spremenjena družinska razmerja ob prenosu lastništva na mlajšo generacijo, pa tudi načrtovanje nasledstva, učinkovito davčno upravljanje in vzpostavitev nove poslovodne strukture.

Izzivi so tudi pri upravljanju s kapitalom, zagotavljanju rasti in trajnostnega razvoja podjetja, vodenju in ohranjanju odličnih kadrov, ohranjanju ali vzpostavitvi poslovne kulture in odgovornemu upravljanju s tveganji,” so med drugim pojasnili z agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.