Naslovnica Gospodarstvo Strokovna razprava Narejeno v Evropi, narejeno v Sloveniji

Strokovna razprava Narejeno v Evropi, narejeno v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve se posveča slovenskemu gospodarstvu in sicer je pripravilo razpravo ‘Narejeno v Evropi, narejeno v Sloveniji’. Na dogodku so se posvetili predvsem prihodnosti slovenske industrije v pogojih zelenega prehoda.
Strokovna razprava Narejeno v Evropi, narejeno v Sloveniji

Zeleni prehod brez poceni in ‘čiste’ energije najbrž sploh ne bo možen (foto: pxhere.com)

Strokovna javna razprava z naslovom ‘Narejeno v Evropi, narejeno v Sloveniji’, je bil uvodni dogodek serije posvetovanj s strokovno, politično in splošno javnostjo glede gospodarskih problematik, s katerimi se danes soočata Slovenija in Evropska unija. Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je to razpravo pripravilo kot napoved oz. uvod obeležitve 20. obletnice vključitve Slovenije v EU.

Na dogodku so se posvetili predvsem prihodnosti slovenske industrije v smeri zelenega prehoda, saj EU z gospodarskega, socialnega in okolijskega vidika velja za gonilno svetovno silo, ko gre za področje trajnostne usmeritve in prehoda v brezogljično družbo. Poudarili so pomen zagotavljanja enakih konkurenčnih pogojev s tretjimi državami, saj strožji evropski predpisi pogosto postavljajo podjetja iz EU v neenak položaj.

Govora je bilo tudi o podnebnih spremembah in slovenski odvisnosti od uvoza energije. Na razpravi so sodelovali ministrica MZEZ Tanja Fajon, državni sekretar v Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež ter gospodarstveniki dr. Uroš Merc iz podjetja Bisol Group, Tanja Skaza iz Plastike Skaza, dr. Iztok Seljak iz Hidrie in Marko Drobnič iz Taluma, moderator pa je bil glavni urednik časnika Finance Peter Frankl.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.