Naslovnica Gospodarstvo STO je Slovenijo promovirala ameriški potovalni industriji

STO je Slovenijo promovirala ameriški potovalni industriji

Avtor: Spletno Uredništvo
Minuli teden je Slovenska turistična organizacija sodelovala na pomembnem poslovnem dogodku za severnoameriški trg. Na sporedu je bila namreč letna konferenca ameriškega združenja organizatorjev potovanj United States Tour Operators Association. Slovenski predstavniki so v Teksasu poudarjali trajnostno usmerjenost slovenskega turizma in doživetja  ‘Slovenia Unique Experiences’.
STO je Slovenijo promovirala ameriški potovalni industriji

Veliko Američanov Slovenijo obišče kar med križarjenjem po Sredozemlju (foto: SJ)

Vsakoletna konferenca združenja United States Tour Operators Association (USTOA) je bila na sporedu v Austinu v zvezni državi Teksas, udeležila pa se jo je tudi Slovenska turistična organizacija (STO). STO je dogodek izkoristila za promocijo Slovenije ter s predstavniki ameriških organizatorjev potovanj in drugimi ameriškimi partnerji v potovalni industriji izvedla več kot 30 individualnih srečanj.

Predstavniki STO so, tudi zaradi vse večje osveščenosti članov o pomenu odgovornega turizma, v Teksasu poudarjali ‘zelene prakse’ slovenskega turizma in edinstvena doživetja pod blagovno znamko ‘Slovenia Unique Experiences’. STO sicer že vse od leta 2016 sodeluje z USTOA ter na več različnih načinov promovira turistično ponudbo Slovenije, hkrati pa ohranja stike z najpomembnejšimi ameriškimi organizatorji potovanj.

Na poslovnem delu konference so bili izpostavljeni sveži podatki o dogajanju in novih trendih na področju mednarodnih potovanj v ZDA. Letošnje številke in tudi napovedi za prihodnje leto vzbujajo optimizem. Sicer USTOA, ki letos praznuje 50. let, na enem mestu združuje najpomembnejše ameriške organizatorje potovanj, predstavnike strokovnih turističnih medijev v ZDA, ponudnike turističnih storitev in destinacije z vsega sveta.

 »Jubilej so preko celega leta obeležili s številnimi aktivnostmi v luči prizadevanj za trajnostni razvoj turizma, tudi s posaditvijo 50 dreves širom po svetu. Med drugim tudi v Sloveniji, ko je predsednik združenja Terry Dale ob sodelovanju na turističnem panelu Blejskega strateškega foruma skupaj z direktorico STO mag. Majo Pak in županom Bleda Janezom Fajfarjem pred občinsko zgradbo na Bledu simbolično posadil drevo,« so še dodali s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.