Naslovnica Šport Štirideseta zmaga zlate Janje Garnbret

Štirideseta zmaga zlate Janje Garnbret

Avtor: Spletno Uredništvo
Za slovenski šport zelo pozitivna novica je konce tedna prišla iz švicarskega Villarsa. Dobitnica prve zlate olimpijske medalje v plezanju Janja Garnbret je zmagala tudi na drugi tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti. Verjeli ali ne, to je bila že njena 40. zmaga na tekmah svetovnega pokala.
Štirideseta zmaga zlate Janje Garnbret

Janja Garnbret ima že kar nekaj let veliko vzrokov za zadovoljstvo (foto: SJ)

Olimpijska prvakinjav športnem plezanju Janja Garnbret je tudi letos samozavestno in vrhunsko opravila s tekmo svetovnega pokala v švicarskem Villarsu. Kot so potrdili na Planinski zveze Slovenije (PZS) in njeni Komisiji za športni plezanje, je zlata Janja svojo odlično formo najprej pokazala že v kvalifikacijah, ko je prišla do vrha obeh smeri, nato pa je v polfinalu edina priplezala do zgornjega konca stene.

Prva favoritinja za končno zmago je potem tudi v finalu dokazala, da je trenutno najboljša, saj je ponovno edina osvojila vrh stene. Tako je premagala drugouvrščeno Avstrijko Jessico Pilz in tretjeuvrščeno Američanko Brooke Raboutou, vseeno pa slovenska šampionka ni bila povsem zadovoljna, saj je bila po njenem mnenju smer v finalu bistveno prelahka za takšen nivo tekmovanja.

Janja zagotovo dobro ve, o čem govori, saj je bila to že njena sedma tekma v Villarsu. In tudi sedma zmaga. »Ko pridem v Villars, se počutim kot doma. Tu verjamem, da bom zmagala in tudi danes je bilo tako. Tekma v Villarsu je moja tekma, na tem prizorišču sem prvič zmagala že leta 2016, in od takrat naprej vsako leto,« je za PZS povedala ta izjemna športnica, ki že leta niza uspeh za uspehom.

Janja Garnbret je namreč na svetovnem pokalu v Švici spet spisala zgodovino, saj je zabeležila svojo 25. zmago v težavnosti, 40. zmago v svetovnem pokalu in 60. uvrstitev na zmagovalne stopničke. Od ostalih slovenskih nastopov velja omeniti končno peto mesto Mie Krampl, v moški konkurenci pa je bil najboljši Luka Potočar, ki je pristal na 10. mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.