Naslovnica Šport Start nove sezone Formule 1, Verstappen ostaja prvi favorit

Start nove sezone Formule 1, Verstappen ostaja prvi favorit

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna se z Veliko nagrado Bahrajna že pričenja nova sezona Formule 1. Prvi favorit za osvojitev novega naslova svetovnega prvaka ostaja aktulani prvak Max Verstappen, saj je bil nov dirkalnik moštva Red Bull na testiranju ves čas hitrejši od konkurence.
Start nove sezone Formule 1, Verstappen ostaja prvi favorit

Dvakratni svetovni prvak Max Verstappen je bil po testiranju zelo zadovoljen z novim bolidom Red Bulla (foto: FB F1)

Prihod meseca marca prinaša tudi začetek nove sezone svetovnega prvenstva v Formuli 1. Največji favorit za osvojitev novega naslova svetovnega prvaka je Max Verstappen, saj je nov dirkalnik moštva Red Bull očitno še vedno hitrejši od konkurence. To je pokazalo tridnevno testiranje vseh moštev na stezi v Sakirju, kjer bo v nedeljo tudi na vrsti prva dirka nove sezone Formule 1 – Velika nagrada Bahrajna.

Novi bolidi moštva Red Bull so se med vsemi tremi dnevi testiranja izkazali kot vzdržljivi in zelo hitri. Aktualni svetovni prvak Max Verstappen je bil prva dva dneva testiranj skoraj ves čas na prvem mestu začasne skupne razvrstitve, njegov moštveni kolega Sergio Perez pa je bil nato najhitrejši zadnji dan testiranj. To je za konkurenco zelo zaskrbljujoč znak, saj so očitno pri Red Bullu še vedno korak ali dva pred ostalimi.

Pri Ferrariju so sicer optimisti, saj naj bi odpravili nekaj lanskih slabosti. Prav tako so bili na testiranju kar konsistentni in nivo imeli večjih težav. Vendar pa so vseskozi malce zaostajali za najhitrejšimi časi, tako da bosta morala Charles Leclerc in Carlos Sainz jr. iz svojih vozil iztisniti še kakšno desetinko sekunde. Tretje moštvo, ki naj bi se po napovedih letos lahko potegovalo za naslov prvakov, pa je moštvo Mercedesa.

V nemški ekipi so skoraj v popolnosti odpravili lanske težave s poskakovanjem vozila, Lewis Hamilton pa je bil glede tega zelo zadovoljen. Dejal je, da sedaj ob koncu ravnin spet normalno vidi stezo pred seboj. Vendar pa je tudi drugi voznik moštva George Russel potrdil, da bolid vseeno še ni povsem nared in da jih čaka še precej dela. Prav skrite rezerve vozila so trenutno največje upanje za privržence Mercedesa, podobno kot za navijače Ferrarija.

Od ostalih sedmih ekip sta na edinem letošnjem uradnem skupnem testiranju še največ pokazali moštvi Astona Martina (Mercedesov pogonski agregat) z veteranom Fernandom Alonsom, ter Alfa Romeo (Ferrarijev pogonski agregat) s prav tako zelo izkušenim Valterijem Bottasom za volanom. Ostale ekipe so na tem testu še precej nihale, oziroma so imele več težav in zato dokončne ocene niti niso bile možne.

Jasno pa je, da so bili najbolj razočarani v ekipa McLarna. Odvozili so najmanj testnih krogov, imeli spet težave s pregrevanjem prednjih koles in na čelu s šefom ekipe so priznali, da so kljub vsemu tudi letos ponovno v zamudi s pripravo bolida. Kakorkoli, šele nedeljska dirka, ki naj bi se predvidoma pričela ob 16. uri po slovenskem času, bo predstavila realna razmerja moči v svetovnem prvenstvu F1 2023.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.