Naslovnica Šport Start biatloncev na Pokljuki, marca še SP za deskarje na Rogli

Start biatloncev na Pokljuki, marca še SP za deskarje na Rogli

Avtor: Spletno Uredništvo
Po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, ki ga je decembra gostila Planica, in svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki se danes pričenja na Pokljuki, bo Slovenija v tej sezoni gostila še tretje svetovno prvenstvo v zimskih športnih. 1. in 2. marca bo namreč Rogla gostila najboljše deskarje na snegu.
Start biatloncev na Pokljuki, marca še SP za deskarje na Rogli

Slovenski snowborderski asi bodo imeli prednost domačega terena (foto: FB FIS)

V marcu se običajno končujejo mednarodna tekmovanja v zimskih športnih disciplinah in to vsaj delno velja tudi za deskanje na snegu. Tako bo po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, ki ga je decembra gostila Planica, in svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki se danes pričenja na Pokljuki, Slovenija v tej sezoni gostila še tretje svetovno prvenstvo. Roglo bodo namreč kmalu zasedli najboljši deskarji na snegu z vsega sveta.

»Prvi in drugi marčevski dan se bodo na Jasi za naslove in prestižne kolajne v obliki snežinke merili najboljši ‘rejserji’ ta hip. Organizacijski komite Svetovnega prvenstva Rogla 2021 dela s polno paro. Usklajena in izkušena ekipa je garant, da se bodo domači in tuji deskarski asi na zreškem Pohorju tudi letos počutili izvrstno,« so sporočili organizatorji tega svetovnega prvenstva, pa čeprav so jim ga zaupali šele konec januarja.

Po prvotnem načrtu bi moralo biti SP deskarjev na snegu ter smučarjev prostega sloga na sporedu v kitajskem kraju Zahngjiakou in sicer med 18. in 28. februarjem. Vendar so prireditev pred pričetkom letošnjega leta že odpovedali, kljub temu, da je šlo hkrati tudi za generalko za zimske olimpijske igre Peking 2022. Mednarodna  smučarska  zveza (FIS) se je nato odločila, da SP razdeli med več prizorišč in glede gostiteljstva povprašala tudi Slovenijo.

»Pričeli so se uradni pogovori na relaciji FIS – SZS, ter doma na relaciji SZS (vodstvo zveze in panoge deskanje na snegu) – Unitur d.o.o (Rogla)   – Snowbaord klub Rogla – Občina Zreče. Ključni akterji smo strnili vrste in 21. januarja zvečer FIS uradno izrazili interes za izvedbo svetovnega prvenstva alpskih deskarjev. Poleg nas so bili v igri še švicarski Scuol ter avstrijski Bad Gastein, a smo Slovenci najhitreje odreagirali.

Že dan potem, v petek 22. januarja, smo dobili uradno potrdilo FIS ter v soboto popoldan mednarodni in domači javnosti sporočili veselo novico,« so še pojasnili organizatorji. Zlata generacija slovenskih deskarjev z Žanom Koširjem, Timom Mastnakom in Rokom Margučem je tako dobila izjemno priložnost, da se na progi Jasa, ki jo vsi poznajo do zadnjega centimetra, bori za medalje na SP.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.