Naslovnica Šport Spektakularen zaključek košarkarskega pokalnega tekmovanja

Spektakularen zaključek košarkarskega pokalnega tekmovanja

Avtor: Spletno Uredništvo

S finalnimi tekmami na Kodeljevem so se zaključila tekmovanja za slovenski košarkarski pokal v štirih različnih konkurencah. Med članicami so slavile igralke Cinkarne Celje, med dekleti Vipava, med mlajšimi košarkarji Maribor mladi A in med člani Cedevita Olimpija.

Spektakularen zaključek košarkarskega pokalnega tekmovanja

Igralec Cedevite Olimpije Jaka Blažič v akciji pod košem Krke (foto: kzs.si)

V finalni tekmi letošnjega tekmovanja za košarkarski pokal Slovenije v moški članski konkurenci sta se ponovno pomerili moštvi Krke in Cedevite Olimpije. Novomeščani so pred tem v polfinalu s 85:72 porazili Rogaško, Ljubljančani pa so bili s 95:81 boljši od domžalske ekipe Kansai Helios. Finale Pokala Spar je tako spet lahko postregel z zanimivo tekmo dveh nasprotnikov, ki se seveda zelo dobro poznata.

Dolenjski košarkarji so dvoboj pričeli bolje in po prvih dveh četrtinah vodili za 6 točk, vendar so igralci Olimpije v tretji četrtini naredili popoln preobrat in prešli v prednost. V dramatični končnici so bili Ljubljančani za nianso bolj spretni in so imeli tudi za kanček več športne sreče, saj so nasprotniki v zadnjem napadu zapravili morebitno izenačenje ter s tem tudi podaljšek. Tako je Cedevita Olimpija tesno premagala Krko z 87:86 in se tretjič zapored veselila lovorike.

V ženski konkurenci je bilo dilem precej manj. Košarkarice Cinkarne Celje so brez večjih težav že skupno osemnajstič postale zmagovalke pokala Slovenije. V finalu na Kodeljevem so igralke celjske ekipe premagale ljubljansko Akson Ilirijo kar z 89:32. To je za Celjanke pomenilo oziroma že šesto zaporedno osvojitev prestižne trofeje, končna razlika 57 točk pa najbrž pove prav vse o tej tekmi.

Pred finalnim spektaklom Pokala članic in Pokala SPAR za košarkarje so se za pokalno lovoriko pomerili tudi najmlajši. Med dekleti je Vipava premagala Cinkarno Celje kar s 94:53, med fanti pa so košarkarji ekipe po precej bolj napeti tekmi premagali moštvo ECE Triglav A s 64:59.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.