Naslovnica Šport SP v ragbiju je pred spektakularnim zaključkom

SP v ragbiju je pred spektakularnim zaključkom

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se Svetovno prvenstvo v ragbiju, ki poteka v Franciji, bliža k izjemnemu koncu in se napovedujejo pomembne spremembe v tem tekmovanju, pa je ragbi reprezentanca Slovenije še daleč od nastopa na SP. Sicer je Slovenija  nazadnje premagala reprezentanco BiH z 22:17, a pri nas ragbi ostaja na amaterskem nivoju.
SP v ragbiju je pred spektakularnim zaključkom

Tako naj bi kapetana Nove Zelandije in Južne Afrike v soboto prišla na igrišče (foto: FB Rugby World Cup)

Svetovno prvenstvo v ragbiju, ki že od 8. septembra poteka v Franciji, je pred zaključkom. Do konca sta ostali le še dve tekmi. Tako se bosta v petek ob 21. uri v finalu za tretje mesto na SP v Parizu pomerili reprezentanci Argentine in Anglije. Angleži so v polfinalu s 15:16 nesrečno izgubili proti Južni Afriki, ki bo v soboto branila status svetovnega prvaka. Argentina pa je morala v polfinalu priznati veliko premoč Nove Zelandije, ki je slavila kar s 44:6.

Tako se v petek v tekmi za bron obeta nova bitka med Argentinci in Angleži, ki bo za marsikoga bolj boleča od bitke za Falklandske oziroma Malvinske otoke. Podobno bo najbrž tekla kri v sobotnem velikem finalu SP, kjer se bosta prav tako ob 21. uri na stadionu St. Denise v Parizu spopadla aktualni svetovni prvak Južna Afrika in reprezentanca z največ nastopi v finalih SP – Nova Zelandija.

Medtem so iz Svetovne ragbi zveze oznanili tekmovalne spremembe v naslednjem ciklusu. Svetovni pokal se bo razširil, tako da bo v njem sodelovalo 24 ekip. Prav tako bo na naslednjem Svetovnem prvenstvu leta 2027 v Avstraliji namesto sedanjih 20 igralo 24 reprezentanc, ki bodo razdeljene v šest skupin, dodana pa bodo tudi tekme osmina finala, ki jih doslej ni bilo.

Slovenska reprezentanca je žal še zelo daleč od nastopa na SP, saj je bila letos na začetku leta komaj 77. na svetovni jakostni letvici. Vseeno pa zanimanje za ragbi počasi raste, kar je bilo vidno tudi na sobotni tekmi Evropskega konferenčnega pokala, ko je reprezentanca Slovenije premagala reprezentanco Bosne in Hercegovine z 22:17.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.