Naslovnica Šport Smučarska karavana začenja olimpijsko sezono v Soeldnu

Smučarska karavana začenja olimpijsko sezono v Soeldnu

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta vikend se začenja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prva tekma bo v avstrijskem Soeldnu, slovenska reprezentanca pa je včeraj opravila s klasično tiskovno konferenco pred pričetkom tekmovanj.
Slovenski reprezentanti v alpskem smučanju na včerajšnji tiskovni konferenci (foto: SZS/sloski.si)

V soboto dopoldan se bo pričela tekmovalna sezona 2021-22 v alpskem smučanju. Start bo na ledeniku v avstrijskem Soeldnu, kot prva pa se bodo po progi za veleslalom ob 10. uri pognala dekleta. Pred startom nove sezone svetovnega pokala so v taboru slovenske reprezentance pripravili tiskovno konferenco, na kateri so sodelovali alpski smučarji Andreja Slokar, Ana Bucik, Tina Robnik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Odstotna je bila Neja Dvornik, ki se bo kolegom iz reprezentance pridružila kar na ledeniku Rettenbach. Sicer so poleg tiskovne konference predstavniki Smučarske zveze Slovenije (SZS) pripravili tudi svečani podpisu nove pogodbe o sponzorstvu z zavarovalnico Generali, ki tako po dosedanjem dolgoletnem uspešnem sodelovanju še naprej ostaja zvesta slovenskemu alpskem smučanju.

»Z današnjim dnem postaja Generali tudi uradno generalni sponzor slovenske reprezentance v alpskem smučanju. Punce in fantje s tem postajajo levjesrčni smučarji oz. ‘Lionheart ski team’. V prihajajoči sezoni, ki bo imela z ZOI Peking 2022 vrhunec štiriletnega obdobja, so prepričani, da bo levjesrčnost tista dodatna pika na ‘i’ za nove skupne uspehe,« so sporočil s SZS, kjer bodo po koncu sezone nagradili najbolj borbeno smučarko in najbolj borbenega smučarja.

Sicer so naši po besedah trenerja Janez Slivnika, kljub že kar klasičnim oktobrskim težavam z vremenom, dobro pripravljeni na uvodno tekmo. V zadnjih dneh je namreč reprezentanci uspelo izpeljati zelo pomembne treninge v Soeldnu, v italijanskem Val Senalesu in nato še drugič v Soeldnu, tokrat celo na progi za tekmo. Težav z zdravjem in poškodbami v slovenskem taboru ni, največ pa se pričakuje od Štefana Hadalina, Žana Kranjca, Ane Bucik in Mete Hrovat.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.