Naslovnica Šport Smučarke in smučarji ta konec tedna začenjajo čez lužo

Smučarke in smučarji ta konec tedna začenjajo čez lužo

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna se bo pričel severnoameriški del sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. V kanadskem Lake Louisu se bodo smučarji trikrat pomerili v hitrih disciplinah, v ameriškem Killingtonu pa dekleta čakata slalom in veleslalom.
Smučarke in smučarji ta konec tedna začenjajo čez lužo

Slovenska moška smučarska reprezentanca v hitrih disciplinah v zasedbi Čater-Naraločnik- Hrobat (foto: Sloski)

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je kot vsako leto v tem času že preselila na ameriški kontinent, kjer jo konec tedna čaka dvojni program. Alpske smučarke so iz finskega Levija odpotovale kar naravnost v ameriški Killington, ki se nahaja v zvezni državi Vermont na severovzhodu ZDA. Tam bosta slovenske barve branili le Ana Bucik in Neja Dvornik, ki sta se sicer nazadnje na slalomih v Leviju izkazali s solidnimi rezultati.

Obe smučarki v Združenih državah Amerike čakata veleslalomska tekma v soboto in nato slalom v nedeljo. Še bolj pester program pa bo v moški konkurenci, saj bodo v kanadskem Lake Louisu, ki se nahaja na zahodni strani kontinenta, na vrsti prve 3 tekme sezone v hitrih disciplinah. Jutri (v petek 25. novembra) bo na sporedu prvi smuk, smučarje pa nato v soboto in v nedeljo čakata še dva superveleslaloma.

Na včerajšnjem prvem uradnem treningu je prijetno presenetil Miha Hrobat, ki je z visoko startno številko 56 dosegel kar deveti čas. Tudi Martin Čater je bil lahko z 19. mestom vsaj nekoliko zadovoljen, medtem ko je najmanj izkušeni Nejc Naraločnik šele spoznaval progo in zato je postavil le 70. čas prvega treninga. Sicer bo na jutrišnjem smuku na startu vsa trojica Slovencev, medtem ko bosta na superveleslalomih nastopila le Martin Čater in Miha Hrobat.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.