Naslovnica Šport Slovenski vaterpolisti so sredi priprav za evropsko prvenstvo

Slovenski vaterpolisti so sredi priprav za evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska članska reprezentanca v vaterpolu, ki se je letos zbrala po dolgih letih premora, se pospešeno pripravlja na evropsko prvenstvo v Splitu. Slovenski vaterpolisti so se v Bratislavi pomerili s Slovaki, jim nudili presenetljivo dober odpor in nazadnje tesno izgubili s 14:12 (3:3, 1:1, 3:4, 7:4).
Slovenski vaterpolisti so sredi priprav za evropsko prvenstvo

Selektor in slovenska vaterpolo reprezentanca pred prvim treningom Bratislavi (foto: FB ZVDS)

Slovenska članska reprezentanca v vaterpolu, ki se je letos zbrala po dolgih letih premora, se resno pripravlja na bližnje evropsko prvenstvo. EP bo letos med 29. avgustom in 10. septembrom gostil hrvaški Split, slovenska izbrana vrsta pa je bila nanj povabljena, zato ker so ruski in beloruski reprezentanci zaradi dogajanja v Ukrajini prepovedali nastop, tako da sta se sprostili še dve mesti.

Prav Slovenija pa je bila v kvalifikacijah ena zmed dveh najbolj uspešnih ekip, ki jim je prvotno uvrstitev na EP ušla. Zveza vaterpolskih društev Slovenije (ZVDS) je seveda zavihala rokave in omogočila reprezentanci resne priprave na EP. Izbranci selektorja Krištofa Štromajerja so se tako podali na Slovaško in se v prestolnici Bratislavi v prijateljskem obračunu pomerili z domačo člansko reprezentanco.

Slovenija je sicer zaigrana oslabljena, vseeno pa je Slovakom nudila presenetljivo dober odpor. Sredi zadnje četrtine je bil tako rezultat še vedno neodločen izid (9:9), v predzadnji minuti tekme pa so domačini vodili le za gol, a so nato slovenski vaterpolisti popustili, tako da je Slovaška na koncu porazila Slovenijo s 14:12 (3:3, 1:1, 3:4, 7:4). »To je bila tekma na podobni ravni, kakršne bodo na evropskem prvenstvu.

Fantje so samo še enkrat več dokazali, da lahko enakovredno igrajo proti ekipam s tega ranga evropskega vaterpola. Res moram jih moram pohvaliti za borbenost, srčnost, tekma pa bi se lahko končala tudi drugače, če bi izkoristili dve petmetrovki in če v zadnji četrtini ne bi padli v igri, kar je bila posledica utrujenosti,« je po tekmi za ZVDS povedal selektor slovenske reprezentance Krištof Štromajer.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.