Naslovnica Šport Slovenski vaterpolisti se nepričakovano vračajo na EP

Slovenski vaterpolisti se nepričakovano vračajo na EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Izključitev Rusije in Belorusije iz mednarodnih športnih dogodkov je prineslo nepričakovane koristi tudi za slovenski šport. Slovenska članska vaterpolo reprezentanca je namreč dobila povabilo za nastop na evropskem članskem prvenstvu v vaterpolu, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra v Splitu.
Slovenski vaterpolisti se nepričakovano vračajo na EP

Slovenski vaterpolo je bil leta in leta na pragu preživetja, morda pa so končno napočili boljši časi (foto: SJ)

Evropska plavalna zveza (LEN) je pred dobrim mesecem z vseh tekmovanj pod njenim okriljem izključila Rusijo in Belorusijo, sedaj pa je prosto mesto za letošnje evropsko prvenstvu v vaterpolu, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra potekalo v Splitu, podelila Sloveniji! Tako bo slovenska članska izbrana vrsta, ki se je lani septembra prvič spet zbrala skupaj po 8 letih, povsem nepričakovano spet znašla na Evropskem prvenstvu.

Slovenski članski vaterpolo, ki premore 5 moštev (Koper, Triglav, Kamnik, Slovan in Maribor), bo tako prišel do četrtega nastopa na evropskih prvenstvih, prvega po letu 2006. Sicer so slovenski vaterpolisti v kvalifikacijah, ki so bile februarja v Kranju, šele tretji v svoji skupini. Vendar sta jim zmagi nad Belgijo in Švico nazadnje le prinesli vozovnico za Split in sicer kot najboljši tretjeuvrščeni reprezentanci kvalifikacijskih skupin.

»Novica, da bomo med šestnajstimi reprezentancami, ki bodo igrale na EP v Splitu, je za naš vaterpolo odlična. Prepričan sem, da bodo od tega koristi imeli tudi klubi. Zavedam pa se, da se bomo morali vsi skupaj potruditi, da reprezentanci zagotovimo čim boljše pogoje. Od nas bo zahtevalo veliko volonterskega dela, v to zgodbo bomo morali potegniti tudi medije,« je bil zadovoljen Boštjan Tušar, predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije (ZVDS).

ZVDS čaka precej naporov, da bo reprezentantom zagotovila čim boljše razmere za priprave na EP, saj je velika večina slovenskih igralcev amaterjev in bodo morali za priprave in nastope žrtvovati svoje letne dopuste. Sicer bodo poleg Slovenije in gostiteljice Hrvaške bodo na EP zaigrale še aktualni evropski prvak Madžarska, Španija, Črna gora, Srbija, Italija, Grčija, Francija, Gruzija, Romunija, Nizozemska, Nemčija, Slovaška, Malta in Izrael.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.