Naslovnica Gospodarstvo Dva nova razpisa za pomoč podjetjem in Dnevi slovenskega lesarstva

Dva nova razpisa za pomoč podjetjem in Dnevi slovenskega lesarstva

Avtor: Spletno Uredništvo
V Javni agenciji SPIRIT Slovenija imajo te dni polne roke dela. Najprej so objavili razpis za novo pomoč podjetjem s področja turistične, gostinske in kulturno-umetniške dejavnosti, nato so za jutri pripravili spletni informativni dan o novem razpisu za večje investicije v gospodarstvo, sredi tedna pa bodo izpeljali še Dneve slovenskega lesarstva.
Dva nova razpisa za pomoč podjetjem in Dnevi slovenskega lesarstva

Portoroška ‘aleja hotelov’ je eno od nespornih središč slovenskega turizma (foto: SJ)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pravkar objavila ‘Javni razpis za pomoč podjetjem pri ponovnem zagonu dejavnosti po odpravi omejitev, vezanih na covid-19′. Ta razpis je namenjen MSP-jem s področij turistične, gostinske in kulturno-umetniške dejavnosti. Na voljo je nekaj manj kot 10 milijonov evrov, sofinanciranje pa bo v obliki pavšalnega zneska, ki znaša 6.000 evrov na zaposlenega. Cilj razpisa je podpreti vsaj 500 podjetij iz omenjenih panog.

Jutri pa bo SPIRIT Slovenija izpeljala informativni dan za ‘Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v RS’. Ta razpis je drugi iz sklopa nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost, informativni dan pa bo jutri (torek, 12. aprila) potekal preko spleta oz. prek Zoom platforme med 13. in 14. uro. Cilj javnega razpisa je dvig produktivnosti in dolgoročne konkurenčnosti slovenskih gospodarskih družb.

Seveda bodo pri vseh predvidenih aktivnostih družb poudarki na trajnosti, razogljičenju in digitalizaciji poslovanja. Nazadnje pa bo Javna agencija skupaj z Direktoratom za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo v sredo in četrtek (13. in 14. aprila) izpeljala še letošnje ‘3. Dneve slovenskega lesarstva’. Osrednji nacionalni strokovni dogodek slovenske lesne industrije bo tokrat potekal v ljubljanskem Grand Hotelu Union.

Poleg okroglih miz in strokovnih predavanj bodo na sporedu mednarodna poslovna srečanja, podeljena pa bodo tudi priznanja za slovenski ‘Lesarski presežek leta 2022’. Dnevi slovenskega lesarstva bodo letos posvečeni izzivom lesne in pohištvene industrije z vidikov varovanja okolja, krožnega gospodarstva, kadrov v lesarstvu, internacionalizacije in implementacije slovenske industrijske strategije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.