Naslovnica Gospodarstvo Slovenski turizem se je predstavil v Las Vegasu

Slovenski turizem se je predstavil v Las Vegasu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je v zadnjih dneh predstavila ponudbo slovenskega turizma na osrednjem letnem dogodku ‘Virtuoso Travel Week’. Prestižna prireditev mednarodnega turističnega združenja Virtuoso, ki jo sicer gosti Las Vegas, je delno potekala spleta in tudi slovensko predstavitev so tokrat opravili prek digitalnih kanalov.
Luksuzne križarke so bile pred pandemijo reden gost koprskega pristanišča (foto: SJ)

Letošnji ‘Virtuoso Travel Week’ je v ameriškem igralniškem in kongresnem središču Las Vegasu na sporedu med 8. in 13. avgustom. Tokrat zaradi pandemije koronavirusa ta osrednji dogodek mednarodnega združenja Virtuoso poteka v hibridni izvedbi – delno v živo na prizorišču, delno pa prek spleta. Tudi Slovenska turistična organizacija (STO) je predstavila ponudbo slovenskega turizma prek spleta.

»V štirih dneh so bili izvedeni virtualni sestanki z več kot 80 turističnimi agenti oz. svetovalci mreže Virtuoso z vsega sveta, predvsem pa iz Severne Amerike. Agenti, specializirani za luksuzni in butični turizem, so spoznali Slovenijo kot zeleno in varno destinacijo s široko ponudbo storitev in edinstvenih doživetij za zahtevnega gosta,« so slovenske aktivnosti na letošnji prireditvi predstavili s Slovenske turistične organizacije.

Sicer je mednarodno turistično združenje Virtuoso e Virtuoso vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične turistične industrije, ki povezuje 20.000 elitnih turističnih svetovalcev in agentov iz več kot 1000 turističnih agencij. Le-ti zastopajo vse celine in se nahajajo v 50 državah sveta. Podobno kot STO to počne v Sloveniji, se tudi med člani mreže Virtuoso zadnje čase potencira trajnostni vidik turizma, varnost in skrb za okolje ter odgovorna potovanja.

Zato je bila lani Slovenija sprejeta v skupnost ‘Virtuoso Sustainability Community’, ki poudarja trajnostne usmerjenosti destinacije. Letos pa so Slovenijo uvrstili tudi v skupnost ‘Virtuoso Adventure Travel Community‘, s čemer so se gospodarski panogi slovenskega turizma  dodatno odprla vrata do turističnih agentov in svetovalcev, ki so specializirani za aktivno preživljanje dopusta v naravi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.