Naslovnica Slovenija Slovenski turizem se bo ta teden predstavil v Berlinu

Slovenski turizem se bo ta teden predstavil v Berlinu

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenija se bo v naslednjih dneh spet postavila na ogled na najpomembnejši svetovni turistični borzi ITB v Berlinu. Slovenija se bo predstavila kot zelena, aktivna, zdrava destinacija za butična 5-zvezdična doživetja s poudarkom na ponudbi kulturnega turizma. Pri tem bo na 202 m² velikem razstavnem prostoru v organizaciji Slovenske turistične organizacije sodelovalo skupno 30 destinacij in ponudnikov ter nekaj nosilcev znamke Slovenia Green.

postojnska Lepotica svetovnega slovesa 2Slovenski turistični delavci imajo tudi za ITF Berlin nekaj vrhunskih adutov v rokavu (foto: postojnska-jama.eu)

Organizatorji globalno največje turistične borze ITB letos pričakujejo okrog 10.000 razstavljavcev in organizacij iz več kot 180 držav in vsaj 110.000 poslovnih obiskovalcev. Borza bo svoja vrata odprla tudi za splošno javnost – lani je bilo na primer obiskovalcev okrog 60.000. Glavna partnerja slovenske turistične predstavitve, ki bo na borzi ITB potekala med 7. in 11. marcem, sta Združenje zgodovinskih mest Slovenije in Park Postojnska jama s Predjamskim gradom. Cilj predstavitve v Berlinu je nagovoriti predvsem goste z višjo kupno močjo.

»Udeležba Slovenije na najpomembnejši globalni turistični borzi ITB Berlin je izjemno pomembna. Nemški trg je namreč z 12% deležem po številu prenočitev drugi najpomembnejši emitivni trg slovenskega turizma. Lani smo na tem trgu dosegli rekordno rast prenočitev v zgodovini Slovenije (25%) in njihovo rekordno število 964.231. Na to je zagotovo vplivalo tudi lanskoletno odmevno partnerstvo Slovenije z borzo ITB Berlin. Nastop slovenskega turizma s 30 podjetji in destinacijami na tokratni ITB Berlin bo v znamenju kulturnega turizma. Nastop Slovenije na turistični borzi bo dopolnjen z intenzivno digitalno kampanjo, ki že poteka na najpomembnejših nemških spletnih portalih in družbenih medijih ter s številnimi poslovnimi dogodki na tem trgu,« pravi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Na 52. izvedbi borze bodo njene obiskovalce v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije v naša mesta vabili s programom, ki so ga pripravili v Kranju, Škofji Loki, Tržiču, Radovljici, Kamniku, Idriji in na Jesenicah. Park Postojnska jama pa bo prikazal vzdušje srednjeveškega Predjamskega gradu, so sporočili s SLovenske turistične organizacije STO. 

Svojo ponudbo bo na individualnih sestankih predstavljalo še 28 podjetij in destinacij: Hoteli Bernardin, M Tours, LifeClass Portorož, Terme Krka, Hit Alpinea Kranjska Gora, Sava Hotels & Resorts, Hotel Aleksander Rogaška Slatina, Adria Airways, Unitur Hotels & Resorts, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kompas, d. d., Turizem Ljubljana, ETC Adriatic, Hotel Jezero, Bohinj Eco Hotel, Terme Olimia, Kobilarna Lipica in Hotel Maestoso, Golte Hotel & Mountain Resort, Park Škocjanske jame, Turistična agencija za invalide NoLimits Tours, Union hoteli, Rimske terme, Maribor – Pohorje, Slovenska Istra, Dežela Celjska, Destinacija Rogaška Slatina, Julijske Alpe in znamka Slovenia Green, oziroma nekateri njeni imetniki.

Na posebnem slovenskem večeru za izbrano nemško strokovno turistično javnost pa bo Slovenija s pomočjo Članske kuharske ekipe Slovenske kuharske reprezentance prikazana tudi kot zanimiva kulinarična destinacija. Cilj predstavite v Berlinu je prikazati Slovenijo kot destinacijo za zahtevnega gosta, ki išče kakovostna raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi, ter nagovoriti segmente z višjo kupno močjo.

Nemški trg je za slovenski turizem izjemno pomemben. Statistični podatki za lansko leto kažejo njegovo izredno rast: našteli so za 26% več prihodov in 25% prenočitev glede na leto 2016. V lanskem letu so zabeležili največ prenočitev nemških gostov od leta 1990 (964.231), preseženo je bilo tudi doslej rekordno leto 2001 (877.795). Izziv pa ostaja dvig njihove potrošnje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.