Naslovnica Gospodarstvo Slovenija od danes s kontejnerji povezuje Kitajsko in Nemčijo

Slovenija od danes s kontejnerji povezuje Kitajsko in Nemčijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Pozitivna novica za Luko Koper, Slovenske železnice in slovensko gospodarstvo nasploh prihaja iz Ljubljane, kjer ima sedež podjetje Adria combi. Slednje je slovenska nacionalna družba za kombinirani promet (tudi železniški operater) in je pravkar vzpostavilo nov direktni servis, ki bo povezoval kontejnerski terminal Luke Koper s pomembnim terminalom Riem v Munchnu. Sprva bo promet potkal tri krat tedensko v obe smeri, prvi vlak iz Kopra proti Nemčiji pa je krenil danes.

riem

Bavarska in celotna južna Nemčija sta za Slovenijo pomembno tržišče, kjer še zdaleč niso izkoriščeni vsi potenciali (foto: deutschebahn.com)

 

Začetki sodelovanja med edinim slovenskim pristaniščem in nemškim gospodarstvom segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko se je nemški trg oskrboval s sadjem in zelenjavo iz Sredozemskih držav prav preko Luke Koper. Zaradi preferencialnih sporazumov EU je kasneje ta promet močno upadel, vendar je Luka Koper svojo priložnost izkoristila po vstopu Slovenije v EU. V lanskem letu je količina blaga, ki ga v Kopru pretovorijo za nemški trge, že presegla številko 550 tisoč ton.

Gre predvsem za pretovor lahko pokvarljivega blaga, lesa, živine ter vozil. Slednjih je bilo skoraj 290 tisoč predvsem na račun posla s skupino Daimler Benz, ki je izbrala Luko Koper za izvoz svojih vozil na Daljni vzhod. Sicer pa v koprskem pristanišču že vrsto let pretovarjajo tudi vozila iz skupine Volkswagen za področje Sredozemlja in prav ta skupina predstavlja največji delež pri skupnem pretovoru vozil, so sporočili iz Luke Koper.  

Bavarska sodi med gospodarsko najbolj razvite in najbolj izvozno orientirane nemške dežele. Potencialov za rast blagovne izmenjave preko Kopra je torej še veliko, še posebej zaradi krajše transportne poti. Kontejner iz Kitajske namreč prej prispe do Južne Nemčije preko Luke Koper, kot pa preko severno evropskih pristanišč. Ta pot je najhitrejša za transport kontejnerjev v južno Nemčijo, saj je Koper za 300 km bližji Münchnu kot je na primer Hamburg.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.