Naslovnica Šport Smučarje letos spet čaka ključna faza priprav v Argentini

Smučarje letos spet čaka ključna faza priprav v Argentini

Avtor: Spletno Uredništvo
S Smučarske zveze Slovenije prihaja vest, da se najboljše slovenske smučarke in smučarji v tehničnih disciplinah po dveh letih vračajo na priprave Argentino. Priprave na južni polobli, kjer trenutno vlada zima, so namreč ključne za pričetek nove sezone svetovnega pokala.
Smučarje letos spet čaka ključna faza priprav v Argentini

Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Tina Robnik, Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Tijan Marovt (foto: sloski.si)

Smučarska zveza Slovenije je na svojem uradnem portalu sloski.si objavila novico, da se tako ženska, kot tudi moška reprezentanca za tehnične discipline alpskega smučanja po dveh letih vsiljenega premora znova odpravlja na trening v Argentino. Najboljše slovenske smučarke in smučarji, ki so po poletnih dopustih tudi že okusili prvi sneg v Švici, bodo v argentinskih Andih predvidoma prebili kar 4 tedne, kar je več kot dovolj časa za najrazličnejše vrste treningov.

Na južni polobli trenutno vlada zima, po informacijah Smučarske zveza Slovenije pa naj bi bile razmere za vadbo v Argentini zelo dobre. Večina reprezentance je pred odhodom proti argentinskem zimske športnem središču Barilocheju predstavila svoja pričakovanja pred pričetkom ključnega dela priprav za novo tekmovalno sezono 2022-23. Reprezentanci se bo v Argentini z zamikom pridružila tudi Ilka Štuhec, o kateri zadnje mesece ni bilo prav veliko novic.

»Bilo je lepo, a je hitro minilo. Jaz sem se sicer sedaj spočil, naredil nekaj zelo kvalitetnih kondicijskih treningov in vmes tudi malce skočil na morje. Za Argentino pa lahko rečem, da sem sedaj že precej izkušen tekmovalec. Zato vem, kaj je morda v zadnjih letih na treningih ni šlo najboljše in bom pozoren na to. Se že zelo veselim treninga tam, vsi pravijo, da so pogoji dobri in komaj čakam,« je dejal Žan Kranjec, srebrni v veleslalomu na zadnjih Zimskih olimpijskih igrah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.