Naslovnica Šport Slovenski rokometaši z bronom s prvega svetovnega prvenstva

Slovenski rokometaši z bronom s prvega svetovnega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska reprezentanca v rokometu na vozičkih je dosegla izjemen uspeh, saj je na prvem svetovnem prvenstvu takoj osvojila bronasto medaljo. Slovenija je v finalu za tretje mesto porazila Čile z 2:0 (7:6, 6:2).
Slovenski rokometaši z bronom s prvega svetovnega prvenstva

Medalja na svetovnem prvenstvu za te športnike pomeni še malce več kot za ostale (foto: FB RZS)

Slovenska reprezentanca v rokometu na vozičkih se je letos zbrala šele sredi poletja in pričela s treningi za prvi nastop na svetovnem prvenstvu. Sprva so to ekipo tudi na Rokometni zvezi Slovenije malce zapostavljali, saj njen demonstracijski nastop na finalu ženskega superpokala v Izoli kljub dresom s slovenskim državnim grbom sploh niso uvrstili na uradni del programa. No, po tem nastopu pa so stvari le stekle na primernem nivoju.

Slovenska reprezentanca v rokometu na vozičkih je bila sredi septembra le deležna uradne predstavitve in tiskovne konference s strani Rokometne zveze Slovenije. Vseeno pa ni nihče pričakoval, da bo izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Toneta Bariča na svojem prvem svetovnem prvenstvu, ki je bilo obenem tudi prvo uradno svetovno prvenstvo v zgodovini tega športa, takoj prišla do medalje.

Na 1. svetovnem prvenstvu v rokometu na vozičkih, ki je konec tedna potekalo v Egiptu, je sicer sodelovalo le 6 reprezentanc. Slovenija najprej z 2:1 premagala Nizozemsko in Indijo, z 0:2 pa je izgubila proti Braziliji, Egiptu in tudi proti Čilu (točke se štejejo podobno kot pri odbojki, oz. glede na zmagovalce polčasov). Naši so tako po prvem delu tekmovanja pristali na 4. mestu, zato so se s tretjeuvrščenimi Čilenci spet srečali v malem finalu za tretje mesto.

Tokrat pa se Slovenci niso pustili premagati. Prvič na tem SP so, čeprav šele z ‘zlatim golom’,  dobili prvi polčas –  bilo je 7:6. Potem pa so se naši razigrali in drugi del dvoboja dobili s 6:2. “Pred začetkom SP se morda nismo zadevali, da nam lahko uspe takšen dosežek. Hvala vsem, ki so nam stali ob strani, da smo lahko prišli do tega zgodovinskega uspeha,” je bil z bronastim odličjem s SP presrečen kapetan Nenad Stojaković, sicer nekdanji član slovenske A rokometne reprezentance.

Poleg kapetana so do zgodovinskega tretjega mesta na SP prišli še Matej Arh, Aljoša Škaper, Milan Slapničar, Klemen Lokar, Jovita Jeglič, David Škorjanc, Tanja Cerkvenik, Anton Zakrajšek,  selektor Tone Barič, tehnični vodja Jožef Jeraj, fizioterapevtka Azra Imamović ter vodja ekipe Maja Užmah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.